Pradas assegura que l'educació ambiental ha de ser "l'eix vertebrador de la nostra societat"

Guardar

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas,en la clausura de la jornada del Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV)
La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas,en la clausura de la jornada del Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV)

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha defensat que l'educació ambiental és un instrument que ha de "transcendir la seua condició de mera acció divulgativa per a convertir-se en un eix vertebrador de tota la nostra societat, que es trasllade també al nostre model de desenvolupament econòmic i social".

Segons Pradas, "l'educació ambiental s'ha revelat com una poderosa eina de conscienciació, acció i compromís amb la protecció del medi ambient i amb el nostre entorn més immediat". Un objectiu "que s'ha aconseguit gràcies a la inestimable labor divulgativa d'institucions i organismes com el nostre Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana", ha afegit.

Pradas s'ha pronunciat en aquests termes durant la clausura de la jornada sobre el Dia de l'Educació Ambiental, que s'ha celebrat en L'Alqueria dels Frares de la Marjal dels Moros de Sagunt sota el lema 'L'Educació Ambiental per a millorar la vida de les persones' i que ha reunit ponents i experts en la matèria. A la jornada també han assistit el director general de Qualitat i Educació Ambiental, Jorge Blanco; el director general de Medi natural i Animal, Raúl Mèrida, i la directora general de Comerç, Artesania i Consum, María Isabel Sáez.

La consellera ha destacat que pel Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV), que enguany celebra el seu 25é aniversari, han passat més de 350.000 persones "per a realitzar alguna de les activitats del seu projecte educatiu". En aquest sentit, ha explicat que en el CEACV ha tingut "especial importància la seua oferta de formació contínua per als educadors ambientals professionals dels municipis que assessoren persones, empreses i comerços, en la reducció i correcta gestió dels residus".

Així mateix, la consellera ha explicat que "el Consell que presideix Carlos Mazón manté un compromís ineludible amb la protecció i el respecte al medi ambient com a factor indissociable al desenvolupament econòmic i social i com una de les garanties d'una acció política responsable". "Només d'aquesta manera podrem afrontar reptes de tant calat com el canvi climàtic", ha indicat.

Per a Salomé Pradas, "el nostre paper, com a administració pública, és garantir una acció política responsable que ens permeta assumir desafiaments derivats d'aquest fenomen que poden posar en risc la nostra biodiversitat, augmentar la desertització o causar l'esgotament dels recursos naturals, com l'aigua".

Conscienciació a la societat

En aquesta línia, ha afegit, "cal perseverar a difondre que accions com la reducció del consum energètic, l'ús preferent de fonts d'energia renovables, la implementació de polítiques de mobilitat sostenible que fomenten el transport públic, l'adopció de mesures per a reduir la petjada de carboni o les pràctiques de gestió de residus per a minimitzar la quantitat de residus generats i maximitzar la seua reutilització són essencials".

Pradas ha advertit que "a més de canviar processos hem de continuar ensenyant, sensibilitzant, conscienciant i capacitant perquè els nostres hàbits siguen més sostenibles i saludables".

Destacats