Aquestes són les platges valencianes amb bandera negra

Ecologistes en Acció denuncia el mal estat de les platges amb aquests distintius

Guardar

Platja de Pinedo
Platja de Pinedo

La Comunitat Valenciana és la regió europea amb més banderes blaves, un distintiu que mesura l'alta qualitat de les seues platges i que exerceix d'atracció turística per als seus visitants. Però, no obstant això, existeixen alguns punts del territori on la situació no és tan idíl·lica.

Contaminació, abocaments, cremes solars, brutícia, mala gestió mediambiental... Diverses platges valencianes apareixen en la llista de "banderes negres" que cada any realitza Ecologistes en Acció per a denunciar les problemàtiques d'aquests espais naturals després de l'anàlisi dels 8.000 quilòmetres de les costes espanyoles.

Aquesta confederació ecologista ha atorgat aquest 2022 sis banderes negres en la Comunitat Valenciana a les platges i altres entorns que destaquen per la seua contaminació i mala gestió mediambiental. En concret, a la província de València han recaigut en la Depuradora de Pinedo i en les Dunes, platja de Tavernes de la Valldigna, que s'estrena en aquest rànquing.

Apareixen, a més, Cala de Lanuza i Cala Baeza i el Projecte "Colossus" Calp a la província d'Alacant; i Platja de Les Fonts i Platja del Triador, totes dues a Vinaròs, a la província de Castelló.

48 banderes negres en tota Espanya

L'organització ecologista ha concedit 48 banderes negres a les platges costaneres espanyoles, dues a cada província costanera i altres dues a cada ciutat autònoma i per primera vegada des que elabora la seua anàlisi en 2005, aquest 2022 una platja obté la seua bandera negra per la contaminació causada pels filtres solars de les cremes de protecció solar.

Així, ha atorgat cinc banderes negres per afeccions a la biodiversitat; tres banderes per erosió de les costes; tres per acumulació de fems marins; quatre per dragatges i ampliacions portuàries sense justificació; quatre per afeccions a conseqüència del desenvolupament de zones industrials pròximes a la costa i 10 per urbanització de la costa, a vegades fins i tot envaint el domini públic marítim-terrestre.

A més, ha designat 14 banderes negres per abocaments, deficiències en els sistemes de sanejament i greus problemes de depuració i altres quatre per altres raons com l'aqüicultura o la contaminació química.

Arxivat a:

Destacats