Perdonen més de 100.000€ a un veí de Llíria endeutat amb 30 creditors diferents

Guardar

Entrada al jutjat de Llíria
Entrada al jutjat de Llíria

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 4 de Llíria ha emés una sentència històrica exonerant el 100% d'un deute acumulat per un treballador ferroviari amb 30 creditors diferents. El deute, que ascendia a un total de 100.626,76 euros, ha sigut cancel·lada de manera definitiva, permetent-li al deutor començar de zero.

Aquest complex expedient ha sigut tancat amb èxit gràcies a l'aplicació de la Llei de la Segona Oportunitat per part de l'Associació d'Ajuda a l'Endeutament Familiar (AEF), una entitat reconeguda per la seua labor en l'àmbit de l'assessoria legal i suport a persones endeutades.

El deutor, l'única font del qual d'ingressos ha sigut el seu treball des de 2003, es va veure obligat a sol·licitar crèdits per a ajudar a familiars afectats per la recent crisi econòmica. No obstant això, les dificultats financeres dels seus afins van portar al fet que totes les obligacions recaigueren sobre ell, tornant inviable atendre les quotes mensuals degudes a totes les entitats, a causa de les altes retencions en la seua nòmina.

El setge de les crides de recobrament i les amenaces d'embargament es van convertir en una situació insostenible per al valencià. Laura Muñoz, advocada de l'Associació d'Ajuda a l'Endeutament, explica que aquest tipus d'assetjament és comú i genera un estrés insuportable per a la persona endeutada, qui difícilment pot fer-li front per si sola.

Després d'intentar negociar sense èxit directament amb els bancs i altres creditors, el deutor va acudir a l'Associació d'Ajuda a l'Endeutament, on els advocats van estudiar la seua situació i li van animar a iniciar el procediment de la Llei de la Segona Oportunitat.

Des de l'inici del procés, el deutor va experimentar un important alleujament econòmic, ja que es van paralitzEl Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 4 de Llíria ha emés una sentència històrica exonerant el 100% d'un deute acumulat per un treballador ferroviari amb 30 creditors diferents. El deute, que ascendia a un total de 100.626,76 euros, ha sigut cancel·lada de manera definitiva, permetent-li al deutor començar de zero.


 

Destacats