La paredassa d'Espanya de Paterna serà declarada Bé de Rellevància Local

L'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo ha sigut l'encarregat d'anunciar, durant l'acte homenatge realitzat amb motiu del Dia de Tots Sants

Guardar

Paredó d'Espanya a Paterna, lloc on el bàndol franquista va afusellar a més de 2200 persones durant i després de la Guerra Civil
Paredó d'Espanya a Paterna, lloc on el bàndol franquista va afusellar a més de 2200 persones durant i després de la Guerra Civil

La coneguda com a Paredassa d'Espanya a Paterna serà declarada, en les pròximes setmanes, Bé de Rellevància Local. Així ho ha anunciat l'alcalde de la ciutat, Juan Antonio Sagredo, en un homenatge que s'ha dut a terme amb motiu de la festivitat de Tots Sants. Un acte que, a més, ha comptat amb l'assistència del vicepresident de la Diputació, Carlos F. Bielsa.

La nova catalogació que adquirirà la Paredassa, al costat del Camí de la Sang i les fosses comunes, es produirà abans que acabe l'any, formant part, així, del catàleg de béns protegits del patrimoni valencià.

Durant l'acte s'han depositat una corona de llorers als peus del mur on van ser afusellades 2.238 persones. Sagredo ha agraït "la labor de les famílies de les víctimes i la unió i la coordinació entre administracions, que durant tots aquests anys, inclosos els anys de pandèmia, ha permés l'obertura de més de 25 fosses i la recuperació de més de 1.000 cossos".

A més, ha assenyalat l'alcalde de Paterna, "fruit d'aquesta coordinació, hem aconseguit, amb la Diputació de València que sufrague el monument a l'enterrador de Paterna, Leoncio Badía que hem instal·lat a l'entorn del cementeri municipal, i amb la Conselleria la signatura d'un acord per a construir el que serà el Centre d'Interpretació de la Memòria Democràtica més important del país i amb la Generalitat Valenciana que la Paredassa d'Espanya, el Camí de la Sang i les fosses comunes siguen ja declarats en les pròximes setmanes Bé de Rellevància Local".

Per part seua, Carlos Fernández Bielsa ha agraït a l'alcalde i a l'Ajuntament de Paterna la seua "dedicació per a reconstruir el nostre passat i retornar la dignitat a les persones, ha reconegut l'esforç legislatiu del govern autonòmic i estatal per a possibilitar la dignificació de la memòria democràtica i ha recordat a les 2.238 persones que van ser afusellades en la Paredassa per defensar unes idees".

Destacats