Oratge inestable a València este dimecres 1 de maig, festiu pel Dia del Treballador

L'Agència Estatal de Meteorologia pronostica cels parcialment nuvolosos i la possible aparició de precipitacions per al dimecres 1 de maig

Guardar

Cel nuvolós en València
Cel nuvolós en València

El primer dia del mes de maig és sempre un dels dies marcats en el calendari laboral com a festiu nacional. Es tracta de la jornada en la qual es commemora el moviment obrer amb la celebració del Dia Internacional del Treballador. Els carrers de les grans ciutats, i València no serà una excepció aquest dimecres, s'omplen de manifestacions i concentracions per a recordar la lluita obrera i reivindicar drets laborals.

Però també suposa una oportunitat per a realitzar alguna escapada o gaudir d'un dia de descans amb amics i familiars. En tots dos casos, caldrà estar pendent del cel. Quin oratge farà a València aquest dimecres 1 de maig? Detallem el pronòstic de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), que vaticina certa inestabilitat de cara a la primera meitat de la setmana vinent després d'un cap de setmana marcat per la presència dels cels nuvolosos i la pluja, especialment aquest diumenge 28 d'abril.

Varias personas atraviesan un parque bajo la lluvia en València
Diverses persones travessen un parc sota la pluja a València

Les males condicions meteorològiques es mantenen el dilluns 29, en el qual es preveu cel nuvolós o cobert, amb precipitacions durant tota la jornada, arribant a una probabilitat del 90 % fins al migdia i menys probables cap a últimes hores. Amb un descens pronunciat de les temperatures màximes (18º), en el qual caldrà utilitzar l'abric i el paraigua, serà el dia més complicat del front que assota la costa mediterrània i que a partir del dimarts 30 evoluciona favorablement.

En aquest sentit, tant el dimarts com el dimecres 1 de maig, Dia del Treballador, l'oratge a València es presenta variable segons la previsió dels diferents observatoris. La temperatura se situarà en valors propis d'aquesta època de l'any, aconseguint màximes de fins a 24º durant les hores centrals del dia. L'AEMET augura un dimecres amb intervals de núvols i la possibilitat que apareguen xicotets ruixats al llarg de la vesprada.

Pel que fa al vent, serà moderat amb tendència a forta i de component oest arribant a velocitats mitjanes que poden assolir els 25 km/h, i ratxes properes als 50 km/h en algunes zones de manera puntual. Així, els habitants i visitants de València hauran d'estar preparats per a un Dia del Treballador amb oratge inestable i la possibilitat de pluges, encara que no gaire fortes. Amb tot això, des de l'AEMET es recomana mantindre's informats sobre les actualitzacions meteorològiques.

Arxivat a:

Destacats