On serà necessari el passaport COVID a la Comunitat Valenciana?

La Comunitat Valenciana posa en marxa el certificat COVID, sempre que l'aprove el TSJCV

Guardar

Gent en un concert amb mascareta
Gent en un concert amb mascareta

El passaport COVID es demanarà a la Comunitat Valenciana, sempre que així ho aprove el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, acompanyat de la consellera de Sanitat, Ana Barceló, que ha justificat aquesta decisió per l'augment de contagis que s'està produint en tot el territori valencià, i que va en la línia d'altres ciutats europees que ja han implantat el certificat COVID per a accedir a determinats espais en els quals no es pot garantir la distància de seguretat.

Però, on es demanarà el passaport COVID a la Comunitat Valenciana? Sempre que ho aprove el TSJCV, els espais en els quals serà necessari mostrar el certificat COVID són els següents:

- A l'interior de locals d'hostaleria i restauració amb un aforament de més del 50%.

- En els locals d'oci i entreteniment amb un aforament interior de més del 50%.

- En activitats recreatives i d'atzar, com a casinos o bingos, sempre que tinguen servei d'hostaleria.

- Per a realitzar visites hospitalàries.

- Per a visites en centres amb persones vulnerables, com a residències de majors.

- En esdeveniments tant tancats, com a oberts en els quals no es puga garantir l'ús continuat de la mascareta, com a festivals de música.

En tots aquells establiments en els quals siga necessari, s'instal·larà un cartell identificatiu.

D'aquesta manera, per a acreditar el passaport COVID, serà necessari: el certificat d'haver completat la vacunació o haver superat la malaltia en els últims sis mesos, així com una PCR de les últimes 72 hores o un test d'antígens en les últimes 48 hores. Per a acreditar-ho, serà necessari ensenyar el document juntament amb el DNI o qualsevol document que certifique la identitat de la persona.

El passaport COVID estarà en vigor durant 30 dies, que començaran a comptar en el moment en el qual el TSJCV done llum verda.

Destacats