Obert el calendari del concurs extraordinari per a cobrir les 7.555 vacants en Educació

El calendari per a sol·licitar una plaça estarà obert un mes, des de hui fins al pròxim 21 de desembre

Guardar

Imatge d'arxiu d'un examen d'oposicions docents
Imatge d'arxiu d'un examen d'oposicions docents

La conselleria d'Educació, Cultura i Esports ha obert el període de sol·licituds del concurs extraordinari per a estabilitzar a 7.555 interins l'any vinent 2023. El termini de sol·licituds comença en el dia de hui i tindrà una duració d'un mes, és a dir, fins al 21 de desembre.

El tràmit haurà de realitzar-se en línia en les adreces de la Seu Electrònica de la Generalitat i en portal d'Estabilització de la conselleria d'Educació, Cultura i Esports. A més, també s'haurà de fer el pagament de places i aportar la documentació requerida. Des de la Generalitat tenen la intenció que aquest personal estiga inclòs en el funcionariat per a l'exercici 2023-2024.

El document remés des de la conselleria fa les següents anotacions per a totes les persones interessades en l'oferta. "Cap aspirant podrà presentar-se a places d'un mateix cos i especialitat corresponents a diferents torns d'ingrés". L'informe prossegueix anunciant als qui vagen a participar per més d'una especialitat "hauran de presentar tantes sol·licituds com nombre d'especialitats a les quals s'opte".

Possibles vies per a l'estabilització

El primer mecanisme per a obtenir una plaça fixa són els mèrits per a aquells interins que porten arrossegant aquesta condició des d'abans del 2016. Aquest contingent és el que major oferta de places adjudica amb un total de 9.152. La segona vies és per als qui no complisquen la categoria d'interins des de la data exposada anteriorment. Aquests aspirants hauran d'aprovar una prova a manera d'oposicions que, presumiblement, se celebraria a l'estiu.

El concurs de mèrits valorarà l'experiència docent amb 7 punts, la meitat dels requerits per a obtenir la màxima qualificació; la formació acadèmica amb 3 punts; mentre que el fet d'haver aprovat una oposició o dues encara que no s'obtinguera una plaça es valorarà amb 2,5 o 5 punts, respectivament.

Destacats