Els nous tallers mixtos de Labora permeten a més de 4.000 persones formar-se mentre exerceixen un treball

Guardar

Una usuària del portal Labora
Una usuària del portal Labora

Labora ha publicat al seu lloc web els projectes dels tallers mixtos de formació i ocupació corresponents als plans Avalem Joves i Avalem Experiència, que acaben de ser aprovats i permetran que més de 4.000 persones reben formació en una especialitat laboral al mateix temps que exerceixen un treball.

Aquestes actuacions, impulsades pel Servei Valencià de Formació i Ocupació, s'uneixen a les que ja estan en marxa des de fa uns mesos, i que es dirigeixen a dones i a persones de col·lectius desfavorits.

Precisament, d'aquests últims tallers es publiquen, entre dijous i el divendres, les convocatòries per a aquest pròxim any 2023, per la qual cosa les entitats locals que desitgen impartir aquests tallers podran sol·licitar-lo en els pròxims dies.

Les noves convocatòries d'aquests tallers s'inscriuen en dues de les més importants estratègies de Labora, com són Avalem Joves i Avalem Experiència. Els tallers 'T'Avalem', englobats en Avalem Joves, ofereixen la possibilitat a 470 joves d'entre 16 i 29 anys de participar en algun dels 32 projectes que es realitzaran.

Aquests tallers tindran una duració de 12 mesos, i atorguen un certificat de professionalitat. Aquestes certificacions consisteixen en acreditacions oficials incloses en el Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals, estructurats en competències professionals i formació modular associada a aquestes.

Dels 32 projectes formatius d'Avalem Joves que es posaran en marxa, 12 s'impartiran a la província de València, amb un alumnat que aconseguirà les 200 persones; 15 a Alacant, per a 180 participants, i 5 seran a Castelló, per a un total de 90.

Per part seua, i dins d'Avalem Experiència, es troben els tallers 'Et Formem', dirigits als qui pertanyen a col·lectius amb majors dificultats per a trobar ocupació, reservant-los 570 places repartides entre les 26 actuacions aprovades.

Es desenvolupen en dues etapes que assoleixen els 18 mesos i es distribuiran per les tres províncies valencianes de la següent manera: 14 a València, 7 a Castelló i 5 a Alacant, on hi haurà 310, 160 i 100 participants, respectivament.

Aquestes actuacions seran dutes a terme a través de les entitats locals, mancomunitats o pactes territorials per l'ocupació. Els prop de 20 milions d'euros que es destinen al seu funcionament seran finançats per Labora i la Unió Europea, a través del Fons Social Europeu.

Els projectes que van presentar les entitats locals abasten quasi les 40 especialitats. Així, es poden trobar plans de formació i ocupació en obra de paleta, jardineria, administració, instal·lacions elèctriques, dinamització d'activitats de temps lliure, promoció turística, fusteria o atenció sociosanitària, entre altres.

Totes han de desenvolupar continguts destinats a l'obtenció dels certificats de professionalitat per part de l'alumnat, acreditant les seues competències professionals que els permetran la seua inserció el mercat laboral amb plenes garanties.

Aquests tallers d'ocupació consoliden l'aposta de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball per l'educació pràctica, adaptada a les necessitats del mercat laboral valencià, com a mitjà d'accés a un treball més estable i de qualitat per als grups socials més vulnerables o desfavorits.

Per a ajudar a les persones interessades en aquests tallers mixtos d'ocupació, Labora ha disposat aquest videotutorial. Per a poder optar a ells, és imprescindible que compten amb majoria d'edat, així com estar inscrites Labora en situació de demanda d'ocupació i, en el cas d'Avalem Joves, figurar en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil en qualitat de beneficiàries.

En cas de qualsevol dubte o necessitat d'una orientació personalitzada respecte a aquests o altres plans d'ocupació, la ciutadania pot posar-se en contacte amb el seu Espai Labora més pròxim a través d'aquest enllaç.

Arxivat a:

Destacats