El nou hospital d'Ontinyent ja és una realitat

L'obertura de les consultes externes aquest mes d'abril coincidirà amb la posada en marxa de la nova línia d'autobús que connectarà la ciutat amb el centre sanitari

Guardar

Hospital d'Ontinyent
Hospital d'Ontinyent

Ontinyent i la comarca de La Vall d'Albaida estan d'enhorabona. I és que només falten dies perquè l'esperat nou hospital de la ciutat siga una realitat. Aquest mes d'abril entrarà en funcionament una part d'aquest centre hospitalari, les Consultes Externes, una fita que anirà acompanyada de la posada en marxa de la nova línia d'autobús que connectarà la ciutat amb aquest espai.

Aquest serà el tret d'eixida per a un hospital que, de manera progressiva, incorporarà tots els seus serveis al llarg de 2023, ja que les obres es troben finalitzades al 90%. Així, l'àrea de Consultes Externes que obrirà en breu les portes se situa en la primera planta, ocupa una superfície de 790 m² i es compon de 26 consultes, set zones de proves, sales d'espera, i lavabos.

Aquest centre prestarà assistència especialitzada a més de 54.000 pacients de'Albaida, Agullent, Aielo de Malferit, Atzeneta d'Albaida, Bèlgida, Benissoda, Bocairent, Bufali, Carrícola, El Palomar, Fontanars dels Alforins i Ontinyent.

Natalia Enguix, Jorge Rodríguez, Margarita Llaudes i Miguel Mínguez al nou hospital d'Ontinyent
Natalia Enguix, Jorge Rodríguez, Margarita Llaudes i Miguel Mínguez al nou hospital d'Ontinyent

Impuls a la mobilitat sostenible

L'Ajuntament d'Ontinyent fa temps que treballaperquè l'hospital siga una realitat. Concretament set anys. Un temps en el qual no tots els esforços s'han invertit en el propi espai, ja que es considerava essencial adequar el seu entorn per a optimitzar les comunicacions i l'accés de les persones usuàries.

En aquest sentit, l'Ajuntament ha destinat un total de 2,5 milions d'euros en infraestructures al voltant de l'hospital com la creació d'una nova rotonda, d'un carril de ciclovianants, l'ampliació de voreres, la creació de noves parades de bus urbà i taxi, obres de millora d'aigües residuals o la dotació de subministrament elèctric.

Així, coincidint amb la posada en marxa de la infraestructura, Ontinyent estrenarà aquest mes d'abril una nova línia d'autobús per a acostar als seus veïns i veïnes fins a aquest espai.

Rebeca Torró, Miguel Mínguez, Jorge Rodríguez, Margarita Llaudes i Natalia Enguix, al nou hospital d'Ontinyent
Rebeca Torró, Miguel Mínguez, Jorge Rodríguez, Margarita Llaudes i Natalia Enguix, al nou hospital d'Ontinyent

El nou hospital d'Ontinyent, en xifres

El nou hospital d'Ontinyent tindrà 24 llits més que l'actual (passa de 56 a 80), dos quiròfans més (passa de tres a cinc), 11 consultes externes més (passa de 13 a 24). Així mateix, disposarà d'un nou paritori (passa d'un a dos), 12 llocs d'urgències més i sis llocs de dia més a l'hospital de dia. Tot això en una superfície construïda que quasi quadruplica la de l'antic hospital, passant dels 7.000 metres quadrats actuals a al voltant de prop de 27.000 m².

L'edifici està format per quatre blocs comunicats entre si: el d'hospitalització i serveis generals; el bloc d'accessos i consultes externes; bloc Quirúrgic, Maternitat i Radiodiagnòstic; i bloc d'Urgències. Tots els blocs estan comunicats entre si mitjançant passarel·les envidrades.

Els 80 llits projectats estan previstos en 48 habitacions d'ús individual i 16 habitacions dobles, podent ampliar-se l'hospitalització doblegant les habitacions simples en cas d'emergència sanitària, fins a una capacitat total de 128 llits.

El programa funcional del nou centre amplia de manera significativa la cartera de serveis de l'actual hospital i incorpora nous serveis com els d'hospital de dia mèdic-quirúrgic, una unitat de vigilància intensiva (UCI) i unitat de dany cerebral.

La nova unitat de radiodiagnòstic disposa de dues sales de raigs X, una de telecomandament, un TAC, un ortopantomògraf, dues sales d'ecografia i una de mamografia. Amb l'última modificació del projecte es dota a l'hospital d'un equip de ressonància magnètica d'alt camp.

Finalment, aquest centre disposarà de 251 places d'aparcament públic i 111 places per a personal sanitari.

Aquest nou hospital és el resultat del conveni de col·laboració que la Conselleria va subscriure el juliol de 2016 amb l'Ajuntament d'Ontinyent, invertint-se 46 milions d'euros en la seua construcció.

Destacats