Nou de cada deu treballadors de la Cooperativa recomanen Consum com un bon lloc per a treballar

Guardar

Una dona compra uns productes en un supermercat
Una dona compra uns productes en un supermercat

El 93,4% dels treballadors de Consum recomanaria als seus familiars i amics treballar en la Cooperativa, segons l'última Enquesta de Clima Laboral elaborada internament i de manera anònima en 2021, xifra que millora en un 5,7% les dades de l'anterior enquesta de 2018. A més, també destaca l'alt nivell d'implicació de la plantilla, que valora amb un 4,05 sobre 5 la seua satisfacció amb l'empresa, i millora un 6% la nota respecte del 2018.

En aquest sentit, els treballadors valoren, especialment, la retribució i la seguretat d'ocupació i de futur que els dona Consum, així com les mesures d'igualtat i conciliació de la vida familiar i professional i l'ambient de treball que hi ha en la Cooperativa. De fet, el 40,8% afirma sentir-se "molt satisfet" amb l'empresa, xifra que suposa un 44% més que en 2018. També descendeixen, significativament, els treballadors insatisfets, del 9% a l'1,6%, xifra que suposa un 82% menys respecte de l'anterior Enquesta de Clima Laboral.

Quant als aspectes que millor funcionen de Consum, els treballadors destaquen, principalment, la informació i comunicació rebudes amb un 29,4%; en segon lloc, la formació amb un 16,2%, i en tercer lloc, les condicions de treball amb un 15,7%.

Aquesta edició de l'Enquesta de Clima Laboral, que es fa cada 2 anys però que per la COVID-19 es va haver d'ajornar l'any passat, ha sigut 100% en línia i hi han participat 14.409 persones, xifra que representa el 93,2% del total de la plantilla de la Cooperativa.

Apostem per les persones

Consum invertirà 22,6 milions d'euros en conciliació en 2020, xifra que representa 1.303 euros per treballador. La Cooperativa va aplicar un augment salarial de l'1% que va afectar tota la plantilla. La remuneració mitjana del personal operatiu soci ascendeix a 1.709,51 € bruts mensuals.

Per a gratificar l'esforç i la dedicació dels treballadors de supermercats i plataformes per l'augment del volum de treball durant les setmanes de confinament, es va abonar una paga extra de 283 € de mitjana en la nòmina de març de 2020. La Cooperativa va remunerar de nou el gener de 2021 amb una nova "prima COVID" de 300 € de mitjana els seus equips operatius. Aquestes pagues han beneficiat el 95% de la plantilla i han suposat per a Consum una inversió total de 8,5 milions d'euros.

Gràcies als successius plans d'igualtat, es propicia la incorporació de més dones a llocs de responsabilitat. Aproximadament el 60% dels llocs de direcció de tendes ja estan ocupats per dones. En 2020 van promocionar 528 treballadors, dels quals 2 de cada 3 van ser dones. Per tot això, Consum forma part de la Xarxa d'Empreses amb Distintiu d'Igualtat en l'Empresa del Ministeri d'Igualtat, que referma la implicació de la Cooperativa amb la igualtat efectiva entre homes i dones.

Consum va tornar a obtenir el certificat Top Employers, per octau any consecutiu, com una de les millors empreses per a treballar a Espanya i és l'única empresa de distribució amb el certificat d'Empresa Familiarment Responsable, amb la qualificació d'Excel·lència.

Consum va crear 1.355 nous llocs de treball en 2020, una xifra rècord, fins a arribar a una plantilla de 17.386 treballadors, dels quals el 72% són dones. El 92% de la plantilla gaudeix de la condició de soci, fix o soci en període de prova. Els socis treballadors són propietaris de la Cooperativa, per la qual cosa s'impliquen en la gestió i es reparteixen els beneficis.

Arxivat a:

Destacats