Ja hi ha data per a obrir el nou aparcament de l'Hospital de Xàtiva

L'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva sumarà un total de 177 noves places d'aparcament

Guardar

Nou aparcament de l'Hospital de Xàtiva
Nou aparcament de l'Hospital de Xàtiva

El nou aparcament de l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva entrarà en funcionament durant la darrera setmana del mes de gener. Una de les grans demandes dels ciutadans i ciutadanes que tenen com a centre sanitari de capçalera l'hospital xativí es veurà complida amb l'inici de 2023.

Així, després d'acabar els treballs d'asfaltatge i la instal·lació de les corresponents senyalitzacions s'obrirà el pàrquing, amb capacitat per a 177 vehicles, durant la setmana vinent. Es tracta d'una inversió de 190.515 euros realitzada per part de l'Ajuntament de Xàtiva i la Diputació de València que millorarà el trànsit i aparcament en el recinte sanitari.

En aquest sentit, el nou pla de servei públic de transport de viatgers amb autobús de la Generalitat Valenciana ha augmentat l'oferta de servei per a la relació de tots els municipis amb el centre, prolongant fins a l'hospital totes les línies que anteriorment paraven a Xàtiva, contribuint a disminuir la càrrega de vehicles privats que es desplacen diàriament.

Hospital Lluis Alcanyís de Xàtiva
Hospital Lluis Alcanyís de Xàtiva

Inversió en infraestructura multiplicada per 14

El centre hospitalari de la Costera tanca 2022 amb la major inversió en infraestructures sanitàries dels últims 10 anys. Amb una inversió que supera els 3,5 milions d'euros, l'hospital ha multiplicat per 14 les seues inversions respecte a fa deu anys i ha convertit a 2022 en un dels anys de major inversions i activitat en obres i infraestructures.

Concretament, s'han invertit aquest any 3.589.390 euros, una quantia que ha permés, entre altres coses, importants actuacions d'ampliació i millora en les seues instal·lacions com la construcció del nou hospital de dia onco-hematològic (1.234.049 euros) el seu equipament (277.469 euros) i l'adaptació d'accés propi (41.523 euros), la substitució de calderes per a millora de l'eficiència energètica en la producció de calor (1.265.987 euros), la instal·lació de 28 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics de la seua flota (250.214 euros) i la construcció d'una "sala blanca" del laboratori de microbiologia (281.998 euros).

A més d'aquestes actuacions també s'ha millorat l'escala oest antiincendis per 102.775 euros, la millora i ampliació de captadors d'energia solar (53.097 euros), l'adequació i reforma de l'àrea de cambres frigorífiques de les cuines de l'Hospital de Xàtiva (47.190 euros), la instal·lació d'una estació de control domòtic d'instal·lacions de Manteniment (35.088 euros).

L'Hospital Lluís Alcanyís també ha escomés xicotetes obres com la millora i instal·lació de doble ensostrat en àrees d'administració i assistencials com a diàlisi i consultes externes, la instal·lació d'un parc exterior de gimnàstica terapèutica, i l'adequació de diverses zones verdes per a convertir-les en zona d'esplai per a usuaris i personal del centre hospitalari.

De cara a pròxims exercicis l'Hospital de Xàtiva té previst ja en els pressupostos de la Generalitat Valenciana una ampliació per un cost 17,5 milions d'euros a executar durant el pròxim trienni, una quantitat que reflecteix ja aquesta intenció amb 3 milions d'euros en el pressupost de l'exercici que comença aquesta mateixa setmana.

Destacats