Nomdedéu: 'La Comunitat ha sigut líder en creació d'ocupació i reducció de l'atur durant el primer trimestre de 2022'

El responsable d'Ocupació assegura que "la Comunitat Valenciana està aconseguint generar un entorn propici per a la recuperació econòmica, amb estabilitat institucional i polítiques econòmiques i d'ocupació fiables i proactives"

Guardar

Enric Nomdedéu, secretari autonòmic d'Ocupació
Enric Nomdedéu, secretari autonòmic d'Ocupació

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) del primer trimestre de 2022 fets públics aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) i ha destacat "la satisfacció del Consell per unes dades que reflecteixen la Comunitat ha sigut líder" en creació d'ocupació i reducció de l'atur durant el primer trimestre de 2022.

"Hui tenim 39.900 persones més treballant que fa tres mesos (+1,89%) i al mateix temps, 37.900 valencianes i valencians han abandonat l'atur, una reducció superior al 10%", ha assenyalat el responsable d'Ocupació.

El director general de Labora ha posat l'accent que les xifres són "considerablement millors que les registrades al conjunt de l'Estat". "De fet, la Comunitat és una de les úniques cinc autonomies on s'ha incrementat l'ocupació i una de les úniques tres on s'ha reduït també l'atur", ha apuntat.

Enric Nomdedéu ha afirmat, així mateix, que l'EPA reflecteix l'"enorme evidència dels efectes positius de l'última reforma laboral". En aquest sentit, ha esmentat un creixement "molt notable" de la contractació indefinida (+66.900) i una disminució dels contractes temporals (-32.100).

Per al director de Labora, "aquestes bones dades obeeixen al fet que la Comunitat Valenciana està aconseguint generar un entorn propici per a la recuperació econòmica, amb estabilitat institucional i polítiques econòmiques i d'ocupació fiables i proactives".

Arxivat a:

Destacats