Naix 'Apunts de llengua', una plataforma multimèdia gratuïta per a aprendre valencià

La plataforma permet la realització d'activitats digitals autocorrectives, proves diagnòstiques i l'aprenentatge basat en activitats lúdiques

Guardar

Una jove utilitza l'ordinador des de casa. Imatge de Thought Catalog
Una jove utilitza l'ordinador des de casa. Imatge de Thought Catalog

Hui se celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna i, coincidint amb aquesta data, la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, i la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació han presentat 'Apunts de llengua', una plataforma multimèdia gratuïta que naix amb l'objectiu d'ajudar en l'aprenentatge del valencià.

El funcionament d'aquest portal d'acompanyament i reforç a l'aprenentatge del valencià està destinat a qualsevol persona que vulga aprendre o millorar el seu valencià de manera diferent, independentment del seu domini de la llengua.

A més, és una eina perfecta per a complementar l'ensenyament i l'aprenentatge per al professorat de valencià, tant d'escoles i instituts com d'escoles oficials d'idiomes (EOI) i escoles d'adults. Els productes transmèdia passen a ser recursos educatius per a ajudar a consolidar els continguts que s'aprenen a les aules, gràcies a un suport audiovisual atractiu, variat, modern, actual i interactiu.

El projecte ha sigut testat per professorat de valencià de centres educatius, escoles d'adults i EOI durant uns mesos abans del seu llançament públic.

Rubén Trenzano, Raquel Tamarit, Mar Iglesias i Alfred Costa
Rubén Trenzano, Raquel Tamarit, Mar Iglesias i Alfred Costa

Com funciona 'Apunts de llengua'?

Una vegada s'accedeix al portal web, cada persona pot seleccionar el seu itinerari triant un nivell de llengua: principiant (nivells A1 i A2 de certificació oficial); intermedi (nivells oficials de B1 i B2); i superior (nivells C1 i C2). En cada grup dels nivells estan els apartats referits a la gramàtica, el vocabulari, la comprensió i una prova de nivell.

A més de visualitzar vídeos i escoltar àudios, aquesta iniciativa permet la realització d'activitats digitals autocorrectives, proves diagnòstiques i l'aprenentatge basat en activitats lúdiques.

Quant al format dels recursos pedagògics, l'estratègia digital de la plataforma multimèdia busca que l'experiència de l'audiència no siga merament passiva, sinó que es fomente la interacció amb activitats lúdiques d'utilitat per a l'aprenentatge. Actualment té 700 activitats de formats diversos, majoritàriament digitals.

Així mateix, 'Apunts de llengua' inclou un microespai anomenat 'El Rebost', en què es publiquen diàriament articles d'actualitat relacionats amb la llengua, novetats bibliogràfiques d'editorials valencianes i agendes culturals. A més, el públic infantil compta amb una secció pròpia anomenada 'La Colla', amb material específic.

Destacats