'Músicos por la Salud' reuneix 17.000 signatures i suports en els sectors sanitari i musical per a incloure la música en hospitals i residències

Guardar

'Músicos por la salud' a un hospital
'Músicos por la salud' a un hospital

'Músicos por la Salud', la fundació amb major activitat en la implementació de microconcerts en centres sociosanitaris, ha aconseguit ja 17.000 signatures de ciutadans donant suport al seu manifest per a sol·licitar la implementació de la música en directe en hospitals i residències. Pacients en tractament de càncer, hemodiàlisi, UCI, en les unitats de Salut Mental o Geriatria són algunes de les quasi 500.000 persones als qui la música en viu ha ajudat a augmentar el seu benestar i reduir la seua ansietat durant els últims sis anys, gràcies a la col·laboració entre 'Músicos por la Salud' i els diferents centres.

Hui, Dia Europeu de la Música, la fundació fa una crida a tots els ciutadans per a continuar impulsant aquesta petició, mitjançant la seua signatura.

Músics com la cantautora Rozalén o el compositor Juan Antonio Simarro, així com el Consell General d'Infermeria, la Confederació Espanyola de Societats Musicals, el Col·legi Oficial de Metges de València i la Federació d'Organitzacions de Majors de la Comunitat Valenciana, han mostrat el seu suport a aquesta iniciativa, que sol·licita al Ministeri de Sanitat que seguisca les recomanacions de l'OMS i, mantenint el marc competencial, implemente polítiques que incloguen les arts i, especialment, la música en viu en l'entorn sociosanitari, dotant de pressupost a aquesta mena de projectes.

Així mateix, el document demana a les CCAA que incloguen en els seus plans de salut la música en viu en hospitals i centres sociosanitaris per a millorar la qualitat de vida dels pacients, residents, usuaris i professionals.

Sol·licitada la tramitació d'una Proposició no de Llei

'Músicos por la Salud' s'ha reunit amb la Comissió de Sanitat del Congrés, així com anteriorment amb la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, per a compartir les seues reivindicacions, sol·licitant la tramitació d'una Proposició No de Llei per a incloure la música en el sistema sanitari, com ocorre en altres països del nostre entorn, seguint les recomanacions de l'OMS.

Els representants de 'Músicos por la Salud' van fer partícips així mateix als membres del Congrés del resultat dels estudis sobre els efectes de la música en directe i de les arts en general en l'entorn sanitari realitzats tant per l'OMS com per la Fundació Musicoteràpia i Salut.

Arxivat a:

Destacats