Morant veu en la retirada de la mascareta en interior "un símptoma de normalitat": "Passem de fase"

Guardar

La Ministra Diana Morant a l'arribada a la Moncloa.
La Ministra Diana Morant a l'arribada a la Moncloa.

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha considerat que la retirada de la màscara en interiors que dimarts que ve té previst aprovar el Consell de Ministres és "un símptoma de la tornada a la normalitat". "Passem de fase".

Així ho ha asseverat la titular de Ciència en declaracions als mitjans de comunicació a L'Alcora (Castelló), on ha participat aquest divendres en la tradicional Rompida de l'Hora.

La dirigent valenciana ha celebrat que, després de dos anys de celebració als balcons a causa de la covid, aquest tradicional acte de la Setmana Santa haja tornat al carrer "en condicions pràcticament de normalitat".

"És un símptoma que estem molt millor i caminem cap a una recuperació, després d'un moment molt delicat, que és econòmica, social i emocional", ha recalcat.

"Parlem ara mateix --ha prosseguit-- de xifres prepandèmia, fins i tot en ocupació per damunt d'abans de la pandèmia; i d'una campanya turística de Setmana Santa que està mostrant molt bones xifres".

A més, "com a símptoma d'eixa tornada a la normalitat, el Consell de Ministres del pròxim dimarts aprovarà la retirada de l'ús interior de màscara amb excepcions en els llocs on estan els més vulnerables, com a residències o hospitals, i sempre sota la prudència i la responsabilitat individual de fer ús d'ella quan faça falta".

"La ciutadania ja sap com protegir-se en aquells moments en què siga necessari perquè encara estem en pandèmia, però podem dir que passem de fase", ha afirmat.

"ELS VERTADERS HEROIS"

I en aqueix "pas de fase", Morant ha reconegut "l'esforç dels ciutadans, que són els vertaders herois i responsables que estiguem en un altre moment de normalitat".

En aquest sentit, ha recordat l'"èxit" de la campanya de vacunació i el compliment de les restriccions, la qual cosa ha fet, per exemple, que Espanya "siga un dels pocs països que no va haver de suspendre el curs escolar una vegada reiniciat".

"Enhorabona a la ciutadania", ha exclamat la ministra, que ha postil·lat que "el Govern d'Espanya continuarà responent a les crisis de la mà de les indicacions d'experts i dels ciutadans".

Destacats