La ministra Raquel Sánchez demana als maquinistes de Renfe complir amb els serveis mínims durant la vaga

Guardar

Passatgers entren i ixen pels torns de l'estació de Madrid - Porta d'Atocha
Passatgers entren i ixen pels torns de l'estació de Madrid - Porta d'Atocha

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha tornat a demanar als maquinistes de Renfe que complisquen amb els serveis mínims decretats durant els dies de la vaga que va arrancar dijous passat i conclourà dimarts que ve 12 d'octubre, en ple pont del Pilar.

En declaracions a Onda Cero recollides per Europa Press, la ministra ha demanat disculpes als usuaris per la situació que ha provocat la vaga, amb més de 1.700 trens cancel·lats en les seues primeres quatre jornades, en la seua majoria de Rodalia de Catalunya, València i Madrid.

Sánchez ha defensat que el Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (Semaf) té reivindicacions legítimes, però que això no li inhibeix de respectar els serveis mínims fixats per llei.

De fet, ha recordat que Renfe ja ha obert expedient a diversos treballadors de Rodalia de Catalunya i de Rodalia de València, en considerar que la seua absència en el lloc de treball ha sigut "injustificada i deliberada".

El sindicat, per part seua, defensa que els treballadors no van rebre les cartes de serveis mínims en les quals se'ls assignaven els trens que han de circular en cadascuna de les jornades de vaga.

Aquest dimecres la vaga no ha sigut convocada i tornarà el dijous per a prosseguir el divendres 8 d'octubre i el dilluns i dimarts de la setmana que ve, quan se celebra el Dia del Pilar i de la Hispanitat.

Destacats