Mas destaca la voluntat del Consell Valencià de les Dones per a treballar "en la cerca de consensos per a portar avant polítiques feministes i contra la violència masclista"

Guardar

La vicepresidenta Aitana Mas ha presidido esta tarde en València la sesión del Consell Valencià de les Dones
La vicepresidenta Aitana Mas ha presidido esta tarde en València la sesión del Consell Valencià de les Dones

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha destacat que el Consell Valencià de les Dones té la voluntat de treballar de manera conjunta i col·laborar "en la cerca de consensos per a portar avant polítiques feministes i contra la violència masclista".

La vicepresidenta ha presidit a València la sessió del ple del Consell Valencià de les Dones, que aquesta vesprada ha celebrat la segona reunió després de la seua constitució el febrer de 2022.

Aitana Mas ha iniciat la seua intervenció recordant a les 49 dones assassinades a Espanya l'any passat i a les 4 que han mort aquest mes de gener víctimes de la violència masclista, i ha mostrat la seua preocupació "per l'auge dels discursos negacionistes de la violència de gènere, que estan calant entre les persones més joves".

Així mateix, ha reiterat el compromís del departament que dirigeix amb l'edició del nou Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, "que ens dotarà d'un instrument fonamental d'acció política i social per a lluitar conjuntament contra aquesta violència, per a confrontar, enfrontar i acabar amb el terrorisme masclista".

En aquest sentit, ha destacat el paper "fonamental i imprescindible" del Consell Valencià de les Dones en la reedició del nou Pacte, ja que, al seu judici, "reflecteix la diversitat que existeix dins del col·lectiu feminista". Per això, ha proposat la creació, dins dels grups de treball del Consell, d'un específic que treballe aportacions i mesures per al nou Pacte.

Representació del Consell

El Consell Valencià de les Dones és un òrgan consultiu integrat en la Generalitat que reuneix les entitats més representatives que treballen a favor de la igualtat d'oportunitats entre dones i homes, facilitant la participació i una via de comunicació i col·laboració entre l'administració pública i el moviment associatiu de dones.

La vicepresidenta ha recordat que la seua composició és "un reflex de la diversitat que existeix dins del col·lectiu feminista", ja que compta amb 35 vocalies en les quals estan representades entitats de dones de diferents àmbits.

Aitana Mas ha incidit en la importància que aquest organisme dispose de col·lectius que, fins ara, "no tenien una presència específica en el Consell dels Dons", com la diversitat funcional, les dones gitanes o les dones LTB.

L'ampliació fins a 35 vocalies l'any passat en la representació del Consell, ha assegurat, "fa visible la pluralitat, permet escoltar les diverses veus i respectar-les totes, amb l'objectiu de canalitzar les seues reivindicacions, interessos i aportacions, i promovent la seua participació en les polítiques d'igualtat de gènere de la Generalitat".

A més de representants de famílies monoparentals femenines, de l'àmbit rural, dones empresàries i professionals, supervivents víctimes de violència de gènere i de la cura i criança responsable, en les vocalies hi ha representació del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana, de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, de les cinc universitats públiques valencianes i de les organitzacions sindicals més representatives, així com d'entitats de l'àmbit autonòmic, comarcal i local.

Durant la sessió de hui, entre altres assumptes, s'ha tractat la proposta del reglament intern del Consell; el projecte de decret Visat de Qualitat de Plans d'Igualtat i l'ús del segell 'Fent Empresa, Iguals en Oportunitats'; les candidatures dels Premis Isabel Ferrer, així com la preparació dels diferents actes per a celebrar el pròxim 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

Arxivat a:

Destacats