Mercadona se suma a la Gran Recollida d'Aliments 2021

Guardar

Representants del Banc d'Aliments de Castelló i de Mercadona
Representants del Banc d'Aliments de Castelló i de Mercadona

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda en línia, se suma a la Gran Recollida d'aliments 2021 organitzada per la Federació de Bancs d'Aliments del 19 al 28 de novembre. La companyia posa a la disposició de la campanya els seus punts de venda per a la recaptació de fons.

En total participen 1.603 botigues de Mercadona de tota Espanya de les quals 279 són de la Comunitat Valenciana (32 a Castelló, 149 a València i 98 a Alacant). A més, com l'any passat, la Gran Recollida es realitzarà mitjançant donacions monetàries, múltiple d'1 €, que els clients poden realitzar en el moment de la compra en passar per caixa. Les quantitats donades es transformaran en aliments a entregar a cadascun dels Bancs d'Aliments participants.

Mercadona col·labora en aquesta iniciativa social amb el compromís d'animar als clients a participar en aquest gran esdeveniment solidari anual. La companyia posa a disposició el llistat de les botigues participants de Mercadona en la seua pàgina web.

Donacions de Mercadona en 2021

Des de principi d'any, la companyia ha donat 16.650 tones d'aliments i productes de primera necessitat a menjadors socials, bancs d'aliments i altres entitats socials de tota Espanya, de les quals 524 tones, han sigut destinades a entitats socials de la Comunitat Valenciana (81 a Castelló, 220 a València i 223 a Alacant). Aquesta donació de tota la cadena a tancament del mes d'octubre és l'equivalent a 277.500 carros de la compra.

Mercadona col·labora amb més de 330 menjadors socials, més de 60 bancs d'aliments i altres entitats que reben diàriament donacions per a fer costat a les persones que estan en una situació difícil.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia de RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és retornar part de quant rep d'ella. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit.

Al costat de la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per això, compta amb un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En eixe sentit, Mercadona, juntament amb els seus proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir en 2025 un triple objectiu: reduir un 25% de plàstic, que tots els envasos d'aquest material siguen reciclables, i reciclar tot el residu plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011 és soci del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Arxivat a:

Destacats