Mazón: "Si la meua principal prioritat és la Sanitat el meu primer enemic és el càncer"

El president Carlos Mazón fixa com a prioritària la reducció de llistes d'espera diagnòstiques per a garantir la detecció precoç del càncer

Guardar

Carlos Mazón i María José Catalá
Carlos Mazón i María José Catalá

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat una nova i crucial prioritat en l'àmbit de la salut a la Comunitat Valenciana: la reducció de les llistes d'espera diagnòstica per a garantir la detecció precoç del càncer. Durant la seua participació en la inauguració de la nova seu de l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) a València, Mazón ha emfatitzat la importància d'aquesta iniciativa i va definir al càncer com "l'enemic número u" de la sanitat a la regió: "Si la meua principal prioritat és la Sanitat el meu primer enemic és el càncer".

El president ha expressat aquest dimarts el seu compromís personal per a millorar les condicions del sistema sanitari públic. En aquest sentit, considera que la lluita contra les demores en els diagnòstics i l'enfortiment de l'Atenció Primària són elements clau per a alleujar la sobrecàrrega en la sanitat pública, que ha sigut heretada en un estat crític per l'actual govern.

Carlos Mazón ha emfatitzat el seu compromís amb la reducció de les llistes d'espera com la "gran prioritat de la Generalitat" i ha ressaltat la importància d'abordar les demores diagnòstiques. Segons ell, la incertesa de no saber el que un té és angoixant tant per als pacients com per als metges.

Reforç a l'Atenció Primària

D'altra banda, el cap del Consell ha anunciat la creació d'una Direcció General d'Atenció Primària amb el seu propi pressupost per a donar l'atenció necessària al seu personal facultatiu, ja que considera que aquest és un punt crític que ha de millorar-se en el sistema de salut.

Mazón ha elogiat el treball de l'AECC en el suport als pacients abans, durant i després de la malaltia, qualificant-lo com un exemple per a la societat. L'AECC de València ha invertit significativament en projectes científics i atenció psicològica i social, brindant suport a més de 7.300 persones l'any passat.

Aquesta associació compta amb més de 300 membres de la plantilla i voluntariat, juntament amb un impressionant nombre de col·laboradors i socis. La inversió en investigació i el compromís amb l'atenció al pacient reflecteixen l'esforç continu de l'AECC en la seua lluita contra el càncer en la Comunitat Valenciana.

Arxivat a:

Destacats