Mas: "La futura llei estatal de Serveis Socials seguirà la línia dels avanços reeixits en la Comunitat Valenciana des de 2019"

Guardar

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas
La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha destacat que la futura llei estatal de Serveis Socials "suposa un pas avant per a tota la societat espanyola que va en la línia dels avanços que hem fet en la Comunitat Valenciana des de 2019, quan es va aprovar la Llei de la Generalitat de Serveis Socials Inclusius, que és la base del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials que estem construint".

La vicepresidenta ha realitzat aquestes declaracions després de reunir-se en la seu del Ministeri de Drets Socials i Agència 2030 amb el secretari d'Estat de Drets Socials, Ignacio Álvarez, per a tractar sobre el contingut de l'esborrany de l'avantprojecte de Llei de Serveis Socials que vol impulsar el Govern central.

Mas ha ressaltat que es tracta d'una norma que permetrà, "després de 40 anys esperant", comptar amb una llei "que ens permeta parlar del reconeixement dels serveis Socials com la quarta pota de l'estat de benestar".

La vicepresidenta ha destacat que aquesta llei podrà el focus en alguna cosa que és "imprescindible", que és "la consideració dels Serveis Socials com a 'essencials'".

"A més, -ha afegit- parlarà d'universalitat, de responsabilitat pública i regularà la labor de les persones professionals de referència en un equip, com els que nosaltres hem desenvolupat als ajuntaments amb els equips base, en els quals s'integren treballadors i treballadores socials, educadors i educadores i psicòlegs i psicòlogues".

Projecte Barnahus

D'altra banda, durant la reunió la vicepresidenta i el secretari d'Estat han parlat sobre els avantatges del model Barnahus, "un projecte que visitem fa dues setmanes i Islàndia i que volem implantar de forma pilot a la ciutat de Castelló de la Plana, amb el qual volem posar en el centre als xiquets i xiquetes que són víctimes d'abusos sexuals i violència".

En aquest sentit, Mas ha traslladat al secretari d'Estat la importància de poder iniciar aquest programa en la Comunitat Valenciana "alineats", per a poder "treballar de manera conjunta a través de l'Administració europea, teixint la complicitat necessària per a portar avant un projecte tan important amb el qual volem reduir la revictimització que es produeix sobre aquests xiquets i xiquetes".

Destacats