Mas: "Continuarem treballant per a garantir que totes les dones puguem gaudir les nostres vides lliures de violències"

Guardar

Minut de silenci del Consell
Minut de silenci del Consell

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha afirmat que cal continuar "i continuarem treballant amb l'esperit que va inspirar el Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista, per a garantir que totes les dones puguem gaudir les nostres vides lliures de violències".

Aitana Mas ha realitzat aquestes declaracions en representació del Consell després dels tres minuts de silenci guardats aquest dimarts davant Les Corts en repulsa per l'assassinat el dia 25 de setembre a Benidorm de María Luisa, de 67 anys presumptament a les mans del seu marit. La concentració ha estat presidida pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i ha comptat amb la participació del president de Les Corts, Enric Morera, membres del Consell, diputats i diputades i representants de les institucions valencianes i de la societat civil mostrant la unitat de la societat valenciana enfront del terrorisme masclista.

La vicepresidenta ha destacat la necessitat de "reafirmar la unitat de tota la societat, institucions, forces polítiques, econòmiques, culturals i cíviques, per a aconseguir un món lliure d'aquest terrorisme masclista, perquè ens volem lliures, ens volem vives".

"Hui és un dia molt trist. Ho és cadascun dels dies que ens veiem forçades a manifestar el nostre rebuig enfront d'un assassinat masclista" perquè "cadascun d'aquests dies fa mal i evidència que encara no hem aconseguit erradicar aquest drama col·lectiu", ha assenyalat.

Aitana Mas ha recordat a María Luisa, que "tenia una família, uns somnis i una vida per davant que li ha sigut arrancada amb violència. María Luisa és la segona dona que ha sigut assassinada enguany en el nostre territori, en la nostra terra; però la tercera víctima de violència de gènere aquest 2022" ja que, a més de la mort d'aquestes dues dones, "vam haver de lamentar també l'assassinat d'un xiquet" víctima de la violència vicària.

D'aquesta manera, ha indicat que ja són 138 les dones assassinades des de 2003 en el nostre territori, una realitat "que espanta i indigna" i ha assenyalat que és "dolorós" e "no permissible continuar assistint i lamentant l'assassinat de dones en la nostra societat. El patriarcat ens mata. El masclisme ens mata".

En aquest sentit, ha ressaltat que, enfront de qui nega aquesta violència, "ens hem d'afirmar i ens reafirmem en la denúncia i condemna de la violència masclista" perquè "és real i és una responsabilitat de tota la societat".

Arxivat a:

Destacats