Les farmàcies estrenen un protocol d'actuació per a la detecció precoç i atenció de víctimes de violència masclista

Guardar

Farmàcia comunitària contra la violència de gènere
Farmàcia comunitària contra la violència de gènere

La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere i l'Organització Farmacèutica Col·legial han difós aquest dilluns un nou protocol per a les farmàcies espanyoles davant la Violència de Gènere, l'objectiu del qual és ajudar a detectar els primers senyals de violència i a saber com actuar davant un possible cas.

Tal com ha informat la Delegació de Govern, es tracta d'un document en el qual totes dues entitats portaven temps treballant i el contingut dels quals ha sigut consensuat.

De fet, apunta el departament dependent del Ministeri d'Igualtat, aquest protocol naix amb "vocació de ser una eina que facilite i guie els passos de farmacèutics i farmacèutiques davant qualsevol forma de violència per raó de gènere".

"L'itinerari que hauran de recórrer les víctimes fins a eixir d'aqueixa situació de violència serà llarg i complex, però sempre que ho necessiten han de saber que la farmàcia vol ser punt de suport per a totes elles", apunten des de Delegació de Govern.

"La prevenció, protecció integral i erradicació de la violència de gènere és una tasca que concerneix el conjunt de la societat", ha recordat la delegada del Govern contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell. Al seu judici, "les oficines de farmàcia i tot el seu personal són un servei essencial i accessible per a totes les dones, un lloc idoni on demanar ajuda per a obtindre una informació qualificada, subministrada pels professionals i per la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere".

El president del Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics, Jesús Aguilar, per part seua, creu que, tant "el farmacèutic, en la seua condició de sanitari més accessible als ciutadans", com "la farmàcia comunitària, gràcies al seu fort arrelament social i territorial" són "un extraordinari sensor i recurs des del qual impulsar accions que faciliten a les dones víctimes de violència masclista a fer el pas de denunciar".

"Els farmacèutics hem demostrat durant aquesta pandèmia ser un servei essencial i accessible per a totes les dones, un lloc idoni on demanar ajuda per a obtenir una informació qualificada, subministrada per professionals", ha recordat.

ESTÀS EN UN LLOC SEGUR

Aquest protocol va acompanyat d'una campanya que porta com a lema 'Estàs en un lloc segur: Davant una situació de violència de gènere, t'ajudem'.

Tal com ha indicat la Delegació de Govern, aquesta acció ha sigut difosa i distribuïda entre les farmàcies de tot el país, a través dels Col·legis, i compta amb un pòster amb el lema i en el qual es mostren els diferents canals als que acudir en cas de necessitar informació o assistència, així com els recursos que estan a la disposició de les víctimes en cas de patir una agressió (telèfon 016, email, WhatsApp). Els materials de la campanya han sigut adaptats també a les diferents llengües cooficials del país.

Destacats