Labora ofereix cursos gratuïts per a millorar les competències professionals

Els cursos poden sol·licitar-se des del 10 de gener i busquen millorar l'ocupabilitat de les persones

Guardar

Una usuària del portal Labora
Una usuària del portal Labora

El Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Labora, ha habilitat nous cursos de competències transversals per a 2024 a través del seu campus virtual. L'objectiu d'aquesta iniciativa és millorar les capacitats personals, interpersonals i laborals de la ciutadania en diferents nivells de dificultat.

Aquests cursos, que s'impartiran de manera totalment gratuïta, se centraran a desenvolupar destreses que es mostren com a imprescindibles per a aconseguir un òptim desenvolupament professional, com ara la comunicació tant verbal com no verbal, l'escolta activa, la creativitat, el lideratge, així com habilitats com l'adaptabilitat, l'autocontrol o la resiliència.

Els programes formatius duraran entre 25 i 60 hores i estaran disponibles en línia en qualsevol moment del dia. Entre el 10 i el 23 de gener estarà obert el termini d'inscripcions.

La formació en aquestes habilitats es mostra com una eina imprescindible per a millorar l'ocupabilitat de les persones. Tal com ha quedat de manifest en l'estudi realitzat per l'Observatori de les Ocupacions del Servei d'Ocupació Pública Estatal, per a garantir l'acompliment eficient d'una ocupació ja no n'hi ha prou amb adquirir els coneixements tècnics i teòrics, també és necessari disposar d'una sèrie d'habilitats personals, actituds i aptituds de caràcter transversal, que facilitaran al treballador o treballadora una major autonomia i flexibilitat a l'hora d'afrontar i resoldre els problemes i reptes professionals, independentment del lloc o de l'empresa en la qual es trobe a cada moment.

D'aquesta manera, l'alumnat interessat a rebre aquesta formació podrà triar entre diferents cursos amb 25 hores de duració cada un, com són: Comunicació Escrita; Treball en Equip; Lideratge i Direcció d'Equips de Treball; Resolució de Conflictes en el Treball i Millora del Rendiment; Design Thinking; Capacitat d'Adaptació, Flexibilitat i Agilitat; Entrenament de l'Autoestima i Autocontrol; Autonomia i Innovació Laboral - Iniciativa i Creativitat; Pensament Positiu - Optimisme i Entusiasme; i Gestió Eficaç del Temps.

Totes les persones que s'inscriguen en Labora (ja estiguen en desocupació o treballant) poden accedir a aquests plans formatius, que són totalment en línia i accessibles les 24 hores del dia, la qual cosa permet que siguen completats segons les necessitats de cada alumne.

La tercera edició de cursos d'idiomes, imminent

Labora, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, té a més preparada la tercera edició dels seus cursos d'idiomes (nivells A1 a B2 d'anglés, així com l'A1 i A2 de francés i alemany) que seran impartits d'igual també al seu campus virtual formatiu, són gratuïts i els pot sol·licitar qualsevol persona donada d'alta en el Servei d'Ocupació de Labora. Això sí, les places són limitades i s'atorgaran en rigorós ordre de sol·licitud, que es podrà tramitar entre el 5 i el 9 de febrer.

Totes aquestes formacions ofereixen flexibilitat a l'alumnat, en poder completar-los al seu ritme i compatibilitzar-lo amb altres activitats. Com a novetat, Labora oferirà, a més d'un diploma acreditatiu, gravació amb una eina de reconeixement de veu i tutories virtuals setmanals.

Arxivat a:

Destacats