Labora obri el termini per a concedir ajudes per valor de més de 5.000 euros per a les persones que decidisquen iniciar una activitat com a autònoms

Guardar

Una usuària del portal Labora
Una usuària del portal Labora

Labora, Servici Valencià d’Ocupació i Formació, ha obert el termini per a concedir ajudes per valor de 5.000 euros per a les persones que decidisquen iniciar una activitat comercial com a autònom, segons ha publicat en el DOGV este dilluns. En concret, el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat la convocatòria de les subvencions destinades al foment de l’ocupació autònoma, dirigides a persones que hagen iniciat una activitat després de l’1 de gener de 2024 i estiguen donades d’alta en Labora com a desocupades demandants d’ocupació.

Esta convocatòria està dotada amb 2 milions d’euros i les concessions ascendiran a 5.000 euros, que s’incrementaran a 6.000 en el cas de ser dona o 6.600 euros en el cas de ser dona víctima de violència de gènere.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Antonio Galvañ, ha subratllat la importància que per a l’economia valenciana té el col·lectiu de les persones treballadores autònomes. “Tenim quasi 400.000 autònoms d’alta, que representen una part important de l’activitat econòmica de la Comunitat Valenciana, per la qual cosa des del Servici Valencià d’Ocupació i Formació els prestarem l’ajuda necessària perquè tinguen èxit en els seus projectes empresarials”, ha assegurat.

Galvañ ha informat que les activitats per a les quals se sol·licita ajuda han d’acompanyar un informe d’Entitats de l’Ecosistema Emprenedor de la Comunitat Valenciana sobre la viabilitat del pla d’empresa i ser innovadors, oferir alguna novetat o millora sobre productes o servicis existents o activitats en les quals es detecte falta d’oferta en el territori.

Com a novetat en la convocatòria d’enguany la persona sol·licitant ha d’acreditar formació que l’habilite per a emprendre amb garantia d’èxit la seua iniciativa professional. Esta qualificació sobre matèries que tinguen relació directa amb el projecte pot vindre, o bé per formació professional oficial, tant del sistema educatiu com de formació professional per a l’ocupació, o bé educació universitària, de grau, màster o curs d’expert universitari.

A més d’alguna de les anteriors, haurà d’acreditar formació no inferior a 70 hores en matèria gerencial, de gestió comercial o financera o de màrqueting digital, o bé per haver rebut eixa formació o perquè les rebudes de manera oficial la incloguen. Estos requisits han sigut inclosos amb l’objectiu de garantir que les activitats empreses tinguen les majors garanties d’èxit i amb això reduir el risc de fracàs.

Ajudes a les dones autònomes embarassades

Així mateix, el dimarts 7 de maig es va publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la convocatòria de les ajudes dirigides a dones autònomes embarassades o en procés d’adopció, perquè puguen fer contractacions abans del període de baixa maternal a fi que es transmeten els coneixements perquè la persona contractada puga continuar i amb això no s’haja d’interrompre l’activitat.

Estes ajudes podran sol·licitar-se fins al 2 de setembre i tenen una dotació de 150.000 euros. Per a contractes d’entre 3 i 5 mesos de duració l’ajuda ascendirà a 1.500 euros, mentres que serà de 3.500 euros si es prolonga la contractació per 6 o més mesos.

La contractació de la persona que substituïx la dona autònoma ha de ser posterior a l’1 de gener de 2024 i amb caràcter previ a la baixa maternal. A més, la persona contractada haurà d’haver figurat d’alta en Labora com a demandant d’ocupació.

Arxivat a:

Destacats