Labora aprova 14 tallers d'ocupació per a dones que alternen formació i salari

Una de les característiques principals dels tallers d'ocupació és que les persones cobren un salari des del primer dia que s'inicia el programa

Guardar

Autobús del servei itinerant de Labora
Autobús del servei itinerant de Labora

Labora, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, dependent de la Conselleria d'Economia Sostenible, ha aprovat 14 tallers d'ocupació dirigits de manera exclusiva a dones i que ofereixen formació alhora que es cobra un salari. Es tracta de la primera vegada que el Servei d'Ocupació duu a terme aquest programa que busca afavorir l'ocupabilitat de les dones.

Els tallers d'ocupació són un programa mixt d'ocupació i formació que es realitza a través de les entitats locals i que busquen millorar l'ocupabilitat de les persones demandants d'ocupació a través d'un contracte per a la formació i l'aprenentatge que millore la seua qualificació professional i afavorisca la seua inserció laboral.

Una de les característiques principals és que les persones cobren un salari des del primer dia que s'inicia el programa i que reben formació en una professió i la posen en pràctica a través de treballs en les entitats locals que els organitzen.

Amb la posada en marxa dels tallers d'ocupació dirigits de manera exclusiva a les dones desocupades Labora cerca afavorir la reducció de la bretxa laboral que encara és molt latent en determinades professionals laborals en la nostra Comunitat.

Cal recordar que la formació és totalment gratuïta per a l'alumnat. Aquests tallers d'ocupació consoliden l'aposta de la Conselleria d'Economia per l'educació i la formació com a mitjà d'accés a un treball més estable i de qualitat.

LABORA ampliarà pròximament el pressupost d'aquesta convocatòria perquè tots els municipis que l'han sol·licitat puguen oferir a la ciutadania aquests tallers.

Per a sol·licitar formar part d'un taller d'ocupació és important fer-lo constar en la demanda tal com s'explica en aquest videotutorial. Les persones interessades també poden posar-se en contacte amb el seu Espai Labora a través del següent enllaç.

Aquestes ajudes són susceptibles de cofinançament pel Fons Social Europeu. Tots els projectes dels tallers d'ocupació constaran d'un itinerari formatiu amb la impartició consecutiva d'un certificat de professionalitat de nivell 1 i un altre de nivell 2 o bé un de nivell 2 i un altre de nivell 3, de la mateixa família.

Així mateix, l'alumnat rep formació en Inserció Laboral, Sensibilització Mediambiental i Igualtat de Gènere, Alfabetització Informàtica: Informàtica i internet i Formació Bàsica de Riscos Laborals, de 30 hores de duració.

Segons dades del mercat laboral recollides per Labora, les dones inscrites com a demandants d'ocupació parades tenen un nivell formatiu més alt que els homes (13% universitàries enfront de 9,2% universitaris), no obstant això, una vegada entren en situació de desocupació els costa més trobar un treball, sent més de la meitat de les dones parades de llarga duració (63,7% enfront de 54,7% aturats de llarga duració).

A més, el percentatge de dones que estant parades no reben cap mena de prestació és de més de 7,2 punts superiors al dels homes.

Arxivat a:

Destacats