La mascareta no serà obligatòria a les aules però sí en el transport escolar i per a positius i els seus contactes

Educació demana "respecte" a les persones que vulguen continuar usant-les

Guardar

Control de temperatura a un aula
Control de temperatura a un aula

L'ús demascaretes no serà obligatori "amb caràcter general" en els centres educatius valencians des d'aquest dilluns i dimarts --dies en què es reprenen les classes després de les vacances de Setmana Santa i Pasqua--, mentre que sí que serà necessari mantenir-les en el transport escolar, així com per a les persones positives en covid i els seus contactes estrets i per a les persones vulnerables.

Així es recull en una circular que la Conselleria d'Educació remetrà aquest dilluns als equips directius de tots els centres educatius, i a la qual ha tingut accés Europa Press, que especifica que, a partir del dilluns 25 d'abril, en l'àmbit educatiu s'aplicaran "les mateixes mesures que en l'àmbit comunitari s'estableixen per a la població en general".

Quant a l'ús de lamascareta, la circular recull el principi general que, d'acord amb el publicat en el BOE, deixa de ser obligatori "amb caràcter general" en tots els espais del centre educatiu tant per a l'alumnat com per al professorat i personal no docent.

No obstant això, l'ús de la mascareta serà necessari en el transport escolar per a totes les persones majors de 6 anys, no incloses en els supòsits d'excepció, així com per a les persones positives en covid i els seus contactes estrets en els 10 dies següents a l'inici dels símptomes o al diagnòstic en els casos asimptomàtics.

Així mateix, serà necessari l'ús de lamascareta com a mesura de protecció en persones treballadores amb una major vulnerabilitat, és a dir, majors de 60 anys, immunodeprimides intrínseques o extrínseques i embarassades, a més d'en totes aquelles situacions en les quals es tinga contacte prolongat amb persones a una distància menor d'1,5 metres.

Al marge d'això, es recomana l'ús de la màscara en aquells espais en els quals no es puga mantenir la distància de seguretat d'1,5 metres i la ventilació no estiga garantida.

"RESPECTE" ALS QUI VULGUEN CONTINUAR USANT MASCARETA

En qualsevol cas, la Conselleria d'Educació subratlla que els centres educatius hauran de mantenir "especial atenció i respecte" a les persones que vulguen continuar usant les mascaretes en situacions de no obligatorietat, "fomentant el respecte a la diversitat".

En relació amb els plans de contingència dels centres, Educació indica que no és necessari tornar a elaborar-ho, sinó que és "suficient" que s'apliquen les novetats en relació a l'ús de les màscares que conté la circular i que "es traslladen als diferents sectors de la comunitat educativa".

Finalment, la Conselleria reitera que està a la disposició dels centres educatius per a resoldre "qualsevol dubte" que es plantege i els expressa el seu agraïment per l'"esforç" realitzat.

El Consell de Ministres va aprovar dimarts passat un Reial decret pel qual l'ús de mascaretes deixarà de ser obligatori en espais interiors. La mesura és efectiva des del dimecres 20 d'abril, després de ser publicada en el Boletín Oficial del Estado (BOE).

En qualsevol cas, els espanyols encara no es desprendran del tot de la màscara, ja que continuarà sent obligatòria en determinats ambients, "en raó de la vulnerabilitat" de les persones que els solen ocupar.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va precisar dimarts passat que la màscara deixarà de ser obligatòria en els col·legis des de dimecres passat i ja no s'utilitzarà "en cap cas" en aquest àmbit.

Arxivat a:

Destacats