La Generalitat llança la Mediterranean Bauhaus, la visió valenciana per a la reconstrucció de la Unió Europea

Héctor Illueca aposta en l'acte de presentació pel compliment del Pacte Verd Europeu connectant-ho amb els espais vitals del dia a dia

Guardar

Representants públics en la presentació de la Mediterranean Bauhaus
Representants públics en la presentació de la Mediterranean Bauhaus

La Generalitat ha presentat aquest dijous en la Marina València la Mediterranean Bauhaus, la proposta valenciana i institucional per a l'impuls i desenvolupament de la Nova Bauhaus Europea en la Comunitat Valenciana. A través d'ella, s'acompanyarà i fomentarà la presentació d'iniciatives i projectes per a la reconstrucció europea que contemplen i assumisquen l'esperit d'aquest projecte de la UE.

L'acte de presentació de la iniciativa Mediterranean Bauhaus, impulsada per Presidència de la Generalitat, ha comptat amb la participació del vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, que ha destacat els vessants "ambiental, cultural i econòmica" del projecte, articulat "com a eina per a contribuir al compliment del Pacte Verd Europeu, connectant-lo amb els espais vitals del nostre dia a dia".

Illueca ha subratllat també la importància del projecte Nova Bauhaus Europa, "una aposta ferma per actuacions que promoguen la creació col·lectiva de solucions innovadores als problemes quotidians socials i ecològics als quals ens hem d'enfrontar".

Des de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, "som partidaris de promoure espais inclusius i accessibles, per mitjà d'actuacions ambientalment sostenibles que es vinculen amb l'economia circular i la diversitat", ha indicat.

Per part seua, el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, ha afirmat que "estem en un moment clau de la història d'Europa que ens obliga a transformar-la". Per a Calabuig, aqueixa "transformació de la Unió Europea ha de tindre un impacte que millore la vida de tots els ciutadans".

"Tots els fons europeus estaran impregnats de l'esperit Bauhaus, i els valencians hem d'aprofitar-lo", perquè "la nostra comunitat està preparada i té capital humà per a formar part d'aqueixa comunitat de transformació en innovació que està començant", ha afirmat.

Iniciativa creativa i interdisciplinària

La Nova Bauhaus Europea és una iniciativa creativa i interdisciplinària impulsada per la Comissió Europea que obri un espai de trobada per a dissenyar futures maneres de viure i se situa en la cruïlla entre l'art, la cultura, la inclusió social, la ciència i la tecnologia. La iniciativa crida a un esforç col·lectiu per imaginar i construir un futur sostenible i inclusiu.

Per a l'any vinent, la Comissió Europea ja destina 85 milions d'euros per a huit línies de finançament, que van des dels fons per a la innovació Horitzó Europa, recursos per a formació en el pla Erasmus + o el pressupost extraordinari per a la reconstrucció Next Generation. Institucions públiques i iniciatives privades poden participar en aquestes línies i poden presentar aqueixos projectes.

En l'acte han també participat el secretari general d'Agenda Urbana i Habitatge del Govern d'Espanya, David Lucas; la membre de la Representació d'Espanya davant la UE Laura Rahola, els eurodiputats Inmaculada Rodríguez-Piñero i Marcos Ros i la secretària autonòmica d'Arquitectura Bioclimàtica, Laura Soto.

A més, també han sigut presents els 'partners' valencians de la Nova Bauhaus Europea que ja estan treballant en projectes de present i futur. Es tracta de l'entesa Marina de València i València Capital Mundial del Disseny 2022, La Pineda Lab i l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana.

 

 

Destacats