La Diputació invertix un milió d’euros en la implantació dels Plans Locals de Gestió de Residus

L’estratègia Reacciona de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València subvenciona la implantació dels PLGR en 7 mancomunitats i 32 municipis

Guardar

Maria Josep Amigo, vicepresidenta de la Diputació i responsable de l'àrea de Medi Ambient
Maria Josep Amigo, vicepresidenta de la Diputació i responsable de l'àrea de Medi Ambient

La Diputació de València, a través de l’àrea de Medi Ambient, ha invertit en la segona fase de l’estratègia Reacciona 2021 un milió d’euros per a la implantació de les accions proposades en els Plans Locals de Gestió de Residus.

“S’ha demostrat que l’ampliació de les plantes de tractament i els contenidors d’accés obert als carrers no són la solució. Els abocadors comencen a col·lapsar-se i per això són tan importants estes ajudes”, ha explicat la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient Maria Josep Amigó.

Les actuacions subvencionables són el compostatge domèstic i comunitari; la recollida o gestió separada de la fracció orgànica, incloent l’adquisició de maquinària per al tractament o processament de la palla de l’arròs per a evitar la seua crema en el camp; l’aprofitament energètic dels bioresidus; la reducció de residus, la reutilització dels productes o l’allargament de la seua vida útil; la recollida porta a porta i la implantació de sistemes d’identificació d’usuaris que permeta aplicar polítiques econòmiques i fiscals a la ciutadania; la sensibilització i l’educació ambiental.

“Cal gestionar els residus el més a prop possible del seu lloc d’origen i apostar per sistemes de recollida com el porta a porta. No té sentit que els camions es desplacen 70 km per a replegar la matèria orgànica quan es pot aprofitar in situ”, explica la vicepresidenta Amigó.

Així mateix, Amigó ha destacat que “cal treballar molt més la reducció, la reutilització i evitar el malbaratament alimentari a través de l’educació ambiental. I en este sentit al mes de febrer oferirem l’Observatori del Canvi Climàtic en Ruta, de forma que els municipis podran rebre tallers i activitats sobre prevenció de residus i consum responsable, entre d’altres”.

Les mancomunitats beneficiàries són la del Racó d’Ademús, el Alto Turia, les Valls, la Canal de Navarrés, la Serrania, Tierra del Vino i la Costera-Canal.

Quant als municipis que es podrán beneficiar, són la Puebla de San Miguel, Carrícola, Casas Altas, Vallanca, Casas Bajas, Benagéber, la Yesa, Bellús, Castielfabib, Calles, Aras de los Olmos, Sot de Chera, Torrebaja, Ràfol de Salem, Titaguas, Guadasséquies, Higueruelas, Losa del Obispo, Sant Joanet, Guardamar de la Safor, Gestalgar, Villargordo del Cabriel, Alcublas, Teresa de Cofrentes, Alpuente, Chulilla, Fuenterrobles, Caudete de las Fuentes, Bugarra, Jalance, Ademús i Potries.

Arxivat a:

Destacats