La Diputació i Cruz Roja col·laboraran per a donar resposta a les necessitats de persones procedents d'Ucraïna

El president Gaspar i la diputada Pilar Sarrión es reuneixen amb el president autonòmic de Cruz Roja en la Comunitat, Rafael Gandia, per a compartir informació sobre la labor del moviment humanitari en la crisi a Ucraïna i articular mecanismes de coordina

Guardar

El president Toni Gaspar i la diputada Pilar Sarrión es reunixen amb el president autonòmic de Cruz Roja en la Comunitat, Rafael Gandia
El president Toni Gaspar i la diputada Pilar Sarrión es reunixen amb el president autonòmic de Cruz Roja en la Comunitat, Rafael Gandia

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i el president de Creu Roja en la Comunitat Valenciana, Rafael Gandia, es van reunir aquest dimarts per a abordar projectes conjunts entre totes dues institucions. La principal qüestió que es va abordar en la trobada, en el qual també va participar la diputada de Benestar Social, Pilar Sarrión, és la resposta a les necessitats de les persones procedents d'Ucraïna a la província de València, en coordinació amb totes les administracions públiques.

En aquest sentit, cal recordar la intensa labor que realitza Cruz Roja tant a España com a escala internacional per a proporcionar ajuda en dispositius d'acolliment, d'allotjament, suport psicològic i acompanyament. La Diputació de València, per part seua, complementarà la resposta humanitària que Cruz Roja ve donant a les persones afectades per la crisi a Ucraïna.

La responsable provincial de Benestar Social, Pilar Sarrión, va valorar positivament els resultats del projecte 'Acompanyament en processos d'inclusió', finançat per la Diputació i que ajuda als serveis socials dels municipis amb menys de 5.000 habitants del Racó d'Ademús, La Vall d'Albaida i La Serranía. En el marc d'aquest projecte, Cruz Roja va atendre en 2021 a un total de 4.469 persones de les 56 poblacions participants, gràcies a la implicació de 262 persones, principalment voluntàries.

Sobre Cruz Roja

Cruz Roja representa el major moviment humanitari, ciutadà i independent del món, que porta 156 anys col·laborant amb entitats públiques i privades perquè la humanitat i la dignitat arriben a totes les persones en qualsevol lloc i en tot moment i circumstàncies. Des del començament de la crisi de la COVID-19, Creu Roja està actuant en tots els països del món afectats, representant la major mobilització de recursos, capacitats i persones en la seua història en favor dels més vulnerables i la població en general.

A España, Cruz Roja compta amb més de 250.000 persones voluntàries i més de 1.400 punts d'atenció en tot el territori, que permeten atendre anualment més de 4 milions de ciutadans i ciutadanes a escala nacional, de les quals més d'1,7 milions són ateses des de programes socials. Amb el suport de més d'un milió de socis, empreses i aliats.

Cruz Roja Española pertany al Moviment Internacional de la Cruz Roja i de la Medialuna Roja, present en 192 països, i actua sempre sota els seus set Principis Fonamentals: Humanitat, Imparcialitat, Neutralitat, Independència, Caràcter Voluntari, Unitat i Universalitat.

Destacats