La Diputació fomenta l'ús del valencià amb la campanya "Som de barri, de ciutat, de botiga i de mercat"

La Unitat de Normalització Lingüística de la corporació provincial presenta la campanya de foment del valencià en el comerç local amb carros de la compra, bobines de paper d’embolicar i un rap creat per a l’ocasió per Herbanegra

Guardar

Presentació de la campanya ‘Som de barri, de ciutat, de botiga i de mercat’
Presentació de la campanya ‘Som de barri, de ciutat, de botiga i de mercat’

La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València ha presentat este dilluns al pati del palau dels Scala de la corporació provincial la campanya de foment del valencià destinada al comerç local ‘Som de barri, de ciutat, de botiga i de mercat’, amb l'assistència del director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, Rubén Trenzano; el diputat de Cultura, Xavier Rius, i la diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno.

La campanya lliga els valors de proximitat, qualitat i confiança que caracteritzen tant el comerç de barri i de mercat com la llengua pròpia del nostre poble, el valencià. La diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno, ha explicat que la campanya "actua en el comerç local perquè és un sector clau en el desenvolupament de la societat valenciana i naix amb vocació de continuitat”, a més de ser “fruit de la coordinació institucional amb la conselleria”. La campanya arribarà a les botigues i mercats, i tots els pobles que pertanyen a la Xarxa de Serveis Lingüístics la podran utilitzar i adaptar.

Amb el lema ‘Som de barri, de ciutat, de botiga i de mercat’, la Unitat de Normalització Lingüística ha completat una campanya que es concreta en carros de la compra i bobines de paper d'embolicar destinats a ser distribuïts entre les botigues del comerç de proximitat. El lema compta amb frases adjacents com ara: ‘bon dia’, ‘guarda-me'n per a demà’, ‘qui va ara’ i ‘m'ho recomanes?’, que duen implícits la complicitat i el bon veïnat. Valors que vol transmetre també la campanya.

Els carros de la compra, fabricats per l'empresa Rolser, ubicada a Pedreguer; juntament amb les bobines de paper d'embolicar, fets per Manipulats del Paper Martínez, de l'Orxa, es distribuiran entre els ajuntaments que han establit els premis a l'ús del valencià en el comerç local: Alzira, Algemesí, Montserrat, Silla, Massamagrell, Burjassot, Quart de Poblet, Corbera, Catadau, Canet d’en Berenguer, Alboraia i Xàtiva.

El disseny de la campanya, dels creatius de La Casa Cantonera, s'amplia amb un vídeo promocional de Nat Estudi, un rap creat per a l'ocasió per Herbanegra i el monòleg de Riure's en valencià, interpretat per Maria Juan i Maria Zamora, les quals han participat en l’acte de presentació de la campanya.

Destacats