La Comunitat Valenciana reobri sis vacunòdroms per a accelerar l'administració de la dosi de reforç

Guardar

El 'vacunòdrom' de la ciutat la Ciutat de les Arts i les Ciències
El 'vacunòdrom' de la ciutat la Ciutat de les Arts i les Ciències

La Comunitat Valenciana reobrirà el pròxim 31 de gener sis vacunòdroms en els principals nuclis urbans per a accelerar l'administració de la dosi de reforç contra la covid-19, segons ha anunciat hui el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Així, es tornaran a posar en marxa aquests espais a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, l'hospital de campanya al costat de l'Hospital General d'Alacant, i el poliesportiu El Toscar d'Elx, i s'habilitaran així mateix vacunòdroms al costat de l'Hospital General de Castelló; en el centre esportiu Rois de Corella de Gandia; i l'auditori de Paterna.

Aquesta decisió s'ha pres després de la reunió mantinguda pel president de la Generalitat amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, segons han informat fonts de la Generalitat.

Sobre aquest tema, Puig ha destacat que la mesura pretén afrontar una "nova etapa d'acceleració de la vacunació" després d'haver-se pres la decisió d'administrar terceres dosis de la vacuna a partir dels 18 anys.

En concret, el pròxim 31 de gener es tornarà a posar en ús com a centre de vacunació el Museu Príncep Felip, a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. A més, a Alacant també es concentraran les cites per a la immunització a l'hospital de campanya situat al costat de l'hospital General, i a Elx es mantindrà el poliesportiu El Toscar com a únic punt de vacunació massiva.

D'aquesta manera, ha assegurat que es dona "major facilitat" a la ciutadania perquè puguen rebre la dosi de manera "ràpida i eficient" i al mateix temps es descongestionen els centres de salut que podran continuar oferint una normal atenció assistencial.

A més, a Castelló de la Plana l'administració de les dosis es realitzarà en les dependències al costat de l'hospital General; a Gandia, en el centre esportiu Rois de Corella; i a Paterna, a l'auditori.

D'aquesta manera, en aquests municipis es posen en marxa nous punts de vacunació amb capacitat per a citar a un major nombre de persones al mateix temps que es manté l'activitat en la resta del territori en el mig centenar d'espais estables de vacunació desplegats, i en els centres de salut.

En l'actualitat Sanitat està citant principalment al grup d'edat de 40 a 49 anys, encara que en alguns departaments ja s'està immunitzat a la població de 30 a 39 anys.

Puig ha ressaltat que l'obertura dels nous "vacunòdroms" permetrà donar un major impuls a l'administració de les dosis de reforç, un procés en el qual la Comunitat Valenciana es troba en "una posició molt destacada" respecte a la resta d'Espanya, ja que està entre les autonomies que "més ràpid està administrant les dosis addicionals".

En aquest sentit, les taxes de cobertura se situen per damunt de la mitjana en els grups d'edat de majors de 70 anys, de 60-69 anys, de 50-59 anys, dels qui van rebre la doble pauta d'AstraZeneca i la monodosi de Janssen.

Finalment, Puig ha qualificat d'"exemplar" la responsabilitat de la societat valenciana respecte a la vacunació des del primer moment, la qual cosa "ha fet possible que la cobertura de persones amb pauta completa, així com en població infantil immunitzada siga també superior a la mitjana en la Comunitat Valenciana".

Arxivat a:

Destacats