La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats del 14 al 25 d'abril

La nova exposició d'escultures d'Igor Mitoraj dona la benvinguda al visitant i s'obri al públic l'anell perimetral de l'Hemisfèric

Guardar

Dos visitants fotografien una de les escultures d'Igor Mitoraj en la Ciutat de les Arts i les Ciències
Dos visitants fotografien una de les escultures d'Igor Mitoraj en la Ciutat de les Arts i les Ciències

Descobrir el secret del Museu de les Ciències amb el musical del Teatre de la Ciència, experimentar en el nou taller 'SOS Planeta de la Ciència a Escena', recórrer el passeig que envolta a la cúpula de l'Hemisfèric amb les seues vistes úniques i contemplar la nova exposició d'art amb obres d'Igor Mitoraj són algunes de les propostes de la Ciutat de les Arts i les Ciències per a aquesta Setmana Santa.

La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i sessions del 14 al 25 d'abril en el Museu de les Ciències i en l'Hemisfèric, on a més s'ha obert al públic l'anell perimetral exterior. Per part seua, l'Oceanogràfic també amplia aquests dies la seua hora d'obertura fins a les 20.00 hores amb un horari especial fins a les 22.00 hores el divendres, 15 i el dissabte, 16.

Entre les novetats, destaca l'exposició de lliure accés d'Igor Mitoraj, una sèrie de quinze escultures de grans dimensions realitzades en bronze que se situen en diferents espais dels exteriors del complex. La mostra reuneix algunes de les obres de l'artista polonés inspirades en el concepte de bellesa trencada. Es tracta de peces, similars a les obres de l'antiga cultura romana i grega, fragmentades i amb un cert toc postmodern, d'entre dos a cinc metres.

L'Hemisfèric, el primer dels edificis de la Ciutat de les Arts i les Ciències que va obrir les portes al públic, celebra el dissabte 16 d'abril el seu 24 aniversari en plena temporada alta i amb horari reforçat per Setmana Santa. S'han programat sessions des de les 11.00 a les 21.00 hores, amb grans pel·lícules documentals que ens descobreixen com era la Terra amb dinosaures, un viatge des de l'inici de l'Univers fins a Mart o de l'Amazones als oceans. Per al públic infantil, animació en 3D amb 'El arrecife encantado' i el planetari 'Astromenuts' per a futurs astronautes (diumenges a les 12.00 hores).

Descobreix 200 milions d'anys en un dia

L'Oceanogràfic de València ha preparat per a aquests dies de Setmana Santa una oferta especial perquè el públic visitant puga descobrir 200 milions d'anys en un dia a través de la vida de les tortugues.

La campanya de 'Tortugues 2022' mostra de manera transversal en les instal·lacions de l'aquari prop de 250 exemplars de tortugues marines, terrestres i d'aigua dolça, moltes d'elles vulnerables o en perill de desaparéixer.

A més, es podrà completar la visita amb les pel·lícules del Cinema 4D per a tots els públics, les presentacions de dofins o les experiències de 'Backstage Tour', 'El Mar en tus manos' o la 'Visita guiada' en la qual conéixer de mà del personal altre punt de vista de l'aquari més gran d'Europa.

Sessions diàries de 'La Ciència a Escena'

Els nous experiments del taller 'SOS Planeta' s'uneixen a les sessions especials de 'La Ciència a Escena' que se celebra cada dia: 'Química en acció' i 'La ciència invisible' reuneixen les millors experiències de 'Màgia Química', 'Frío, frío', 'aLUZina!', 'Horror al vacío' i 'Al rojo vivo'. A més, els més xicotets, de 4 a 8 anys, es converteixen en científics i experimenten amb la matèria i les seues propietats en 'Científic per un dia'.

'Ramona i Cajal. El secret del Museu', l'únic musical científic d'Espanya, és una divertida representació musical destinada a públic familiar protagonitzat per dos joves que viuen una nit d'aventures en el Museu de les Ciències. Es representa en el Teatre de la Ciència del Museu i està inclòs en l'entrada general, fins al 25 d'abril hi ha sessions els divendres i diumenges (16.00 i 17.30 hores), dissabtes i dilluns (11.00 hores / 12.30 hores).

També hi ha visites guiades diàries a les exposicions 'Mart. La conquesta d'un somni' i 'Play. Música i Ciència', a més de contacontes en l'exposició 'Érase una vez la ciencia para los amantes de los cuentos'.

Destacats