L'IVAJ obri el termini per a inscriure's en els camps de voluntariat juvenil que se celebraran aquest estiu en la Comunitat Valenciana

El termini d'inscripció per als camps de voluntariat d'estiu serà del 3 al 20 de maig

Guardar

Joves realitzant un voluntariat
Joves realitzant un voluntariat

L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) obri aquest dimarts el termini per a inscriure's en els camps de voluntariat juvenil 'Viu la Solidaritat' per a l'estiu 2022, dirigits a joves amb edats compreses entre els 15 i els 30 anys.

L'oferta de camps per a aquest estiu inclou deu projectes que es desenvoluparan a Viver, Xàtiva, Biar, Millars, Alcossebre, Benicàssim, Xera i a Teulada-Moraira.

Els camps de voluntariat juvenil són activitats juvenils en les quals un grup de joves de diferents procedències es compromet de manera voluntària i desinteressada al desenvolupament d'un projecte de treball amb contingut d'interés social en favor de la comunitat, combinat amb activitats complementàries d'animació, culturals, activitats formatives, etc., amb l'objectiu de fomentar valors de convivència, tolerància, participació, solidaritat i aprenentatge intercultural.

Projectes 'Viu la Solidaritat'

Amb la finalitat de facilitar a les persones joves la possibilitat de participar en accions voluntàries que els permeten desenvolupar el seu compromís amb la societat, l'IVAJ ha convocat per a aquest estiu 250 places en els camps de voluntariat juvenil per a dur a terme activitats dirigides a desenvolupar projectes socials de diferents modalitats.

'Viu la Solidaritat' inclou per a aquest estiu un total de 10 projectes. Dos d'ells per a joves de 15 a 17 anys: 'La costa del castell' a Xàtiva, del 4 al 17 juliol i 'El Prat' a Viver, del 15 al 29 de juliol.

Per a majors d'edat, de 18 a 30 anys, són huit les propostes: 'Anima't', del 17 al 31 de juliol en l'alberg juvenil de Biar; 'Xicotetes Il·lusions', del 31 de juliol al 14 d'agost a Benicàssim; 'Diverteix-te I', en Alcossebre, del 3 al 17 de juliol en el campament Jaume I d'Alcossebre i 'Diverteix-te II', del 16 al 30 de juliol en l'alberg La Marina de Teulada- Moraira.

També s'ofereixen els projectes 'Compartint vides' del 18 al 31 de juliol a Xàtiva; 'El Prat II' a Viver del 31 de juliol al 14 d'agost; 'Parc Natural Xera-Sot de Xera' del 15 al 29 de juliol i, finalment, el camp 'Castillet de Millars' del 18 al 31 de juliol.

En els camps de voluntariat juvenil organitzats en la Comunitat Valenciana s'inclouen els serveis d'allotjament, alimentació en règim de pensió completa, formació necessària per al correcte desenvolupament del projecte tècnic i un programa d'oci educatiu amb activitats d'animació i de tipus cultural que es desenvoluparan durant el torn, així com assegurança d'accident i de responsabilitat civil.

Les inscripcions es realitzaran exclusivament 'en línia' a través de la pàgina web (consultar ací) a partir de les 9.00 hores del dia 3 de maig i fins al dia 20 de maig de 2022. Durant aquest període no es podrà ocupar més d'una plaça. Passat aquest període, si hi haguera places disponibles, les persones interessades podran inscriure's en una altra activitat. La relació de places i projectes també es poden consultar en la pàgina web.

Arxivat a:

Destacats