L'administració de la segona dosi de la vacuna a 108.000 escolars valencians comença aquest dijous

Guardar

Un xiquet rep la vacuna contra el covid-19 en un col·legi de Valènci
Un xiquet rep la vacuna contra el covid-19 en un col·legi de Valènci

La Conselleria de Sanitat començarà aquest dijous a administrar en els centres escolars la segona dosi de la vacuna pediàtrica contra la Covid-19 a un total de 108.181 xiquets i xiquetes de 9 a 11 anys, per a completar el procés de vacunació iniciat entre el 15 i 22 de desembre del passat any.

A més, es "rescatarà" a tots aquells xiquets i xiquetes que, per qualsevol motiu, encara no hagen rebut la dosi de la vacuna, i compten amb la corresponent autorització dels pares o tutors.

Segons ha informat en un comunicat el departament dirigit per Ana Barceló, en la primera fase de vacunació infantil, coordinada per les conselleries de Sanitat i Educació, van ser immunitzats amb la primera dosi els alumnes de 9 a 11 anys (4t, 5é i 6é de Primària), així com l'alumnat de centres d'educació especial, escoles de centres rurals agregats i menors amb especials problemes de salut (immunodeprimits o oncològics), els progenitors o els tutors dels quals van autoritzar la inoculació.

Per províncies, abans de Nadal es va vacunar a 37.356 escolars d'Alacant, 12.628 a Castelló i 58.197 a la província de València.

Del total de xiquets i xiquetes que rebran la segona dosi, cal exceptuar a aquells que hagen sigut casos positius de coronavirus (amb o sense símptomes), que hauran d'esperar huit setmanes després del diagnòstic de la infecció per a poder ser immunitzats.

El dia de la vacunació, l'alumnat haurà d'anar acompanyat per un familiar o persona adulta autoritzada per la família, que haurà de presentar l'autorització signada per a poder procedir a la immunització.

PER DAMUNT DE LA MITJANA

Actualment, el 65,10 per cent dels escolars de la Comunitat Valenciana (deu punts per damunt de la mitjana estatal), amb edats compreses entre els 5 i els 11 anys, ja ha rebut la primera dosi de la vacuna enfront del coronavirus. A més, s'ha superat el 76% de cobertura en els grups d'edat de 9, 10 i 11 anys.

Des que es va iniciar la campanya de vacunació infantil el passat 15 de desembre en la Comunitat Valenciana, que va seguir el 13 de gener amb els xiquets de cinc a huit anys, Sanitat ha administrat 226.998 dosi de la vacuna pediàtrica. Per províncies, s'han administrat 79.692 dosi a Alacant, 26.442 a Castelló i 120.884 a València.

Destacats