Justícia licita les obres de rehabilitació del TSJ de València per 28,3 milions d'euros

Les empreses tenen fins al 14 de febrer per a presentar ofertes al projecte

Guardar

Façana del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV)
Façana del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV)

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha remés al Diari Oficial de la Unió Europea la licitació de les obres de rehabilitació del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de València per un import de 28.303.522,93 euros. Està previst que en els pròxims dies es publique en la plataforma de contractació de l'Estat. Les empreses tenen de termini per a presentar ofertes fins al 14 de febrer.

La Conselleria que dirigeix Gabriela Bravo preveu que l'adjudicació podria resoldre's al juliol 2022 i iniciar les obres el setembre de 2022. D'aquesta manera, la rehabilitació integral de l'edifici podria finalitzar en el segon trimestre 2025.

Algunes de les actuacions que inclou aquesta gran obra de rehabilitació de l'edifici de 1762 i declarat Bé d'Interés Cultural són la de recuperar el volum original del Palau. Concretament, s'eliminaran elements afegits; es revaloraran els elements patrimonials més importants, com els patis interiors, per a retornar-los la seua transparència i permeabilitat original, les escales, les voltes, la cambra, els salons i elements ornamentals.

A més, l'empresa adjudicatària haurà de reconfigurar l'organització de les plantes a través dels accessos i nous nuclis de comunicació vertical.

També es millorarà el sistema d'aïllament de l'edifici, tant en les seues façanes, com en les cobertes i fusteries i la renovació integral de la instal·lació elèctrica, il·luminació, climatització i ventilació, sistemes de detecció i protecció contra incendis.

La Real Casa de la Duana, seu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana es va construir entre 1756 i 1762 i, en 1828, es va transformar en fàbrica de tabacs. Posteriorment, en 1914, es va adaptar per a convertir-ho en un Palau de Justícia.

Al llarg del temps s'han fet innombrables intervencions parcials de tota mena fins a la seua declaració com a Bé d'Interés Cultural en 1982. Entre els seus elements ornamentals destaca, especialment, el conjunt escultòric dedicat a Carles III que és obra d'Ignacio Vergara, l'autor de la portada del Palau del Marqués de Dosaigües de València.

Arxivat a:

Destacats