La justícia exculpa al jove d'Aldaia acusat d'exhibicionisme per anar nu pel carrer

El tribunal manifesta en la sentència que cap llei prohibeix l'anar nu pel carrer i que tampoc s'ha comés un delicte d'exhibició obscena

Guardar

Ciutat de la Justícia de València
Ciutat de la Justícia de València

El jutjat contenciós administratiu número 5 de València li ha donat la raó al veí d'Aldaia (Horta Sud) que va ser sancionat en dues ocasions per un delicte d'exhibició obscena. Alejandro Colomar va presentar un recurs davant la sentència condemnatòria que se li va interposar el passat 15 de novembre i que ahir la justícia va acabar estimant. La sentència afirma que no hi ha cap llei municipal que prohibisca el fet d'anar nu per llocs públics, que l'acusat no va presentar resistència davant les autoritats i que no es va cometre exhibició obscena.

El document remés des del tribunal reconeix que els ajuntaments poden limitar "l'exercici del nudisme". Aquesta restricció en cap cas és discriminatòria ni contrària a la legalitat vigent ni tampoc davant la tipificació dels delictes en el Codi Penal. Des del consistori d'Aldaia afirmen que a Alejandro Colomar no se li pot imposar una sanció lleu perquè no existeix cap ordenança municipal que sancione "un simple nu en un espai públic".

A més, la sentència prossegueix exculpant al jove d'una suposada desobediència i resistència davant les autoritats. De fet, el comunicat policial diu que una vegada "l'acusat va rebre l'acta-denuncia, va abandonar el lloc", i destaca, "sense que s'aprecie desobediència".

El jutjat entén que no hi ha cap element que demostre "incitació d'actes que atempten contra la llibertat o indemnitat sexual". Per tant, tampoc existeix un delicte d'exhibició obscena davant menors o persones discapacitades. Aquests fets estan penats en l'article 185 de Codi Penal espanyol amb entre sis mesos i un any de presó o amb una multa de 12 a 24 mesos. Segons apunta el tribunal, en aquest cas s'entén que els òrgans sexuals es mostren amb una satisfacció sexual pròpia i no cap als altres.

Alejandro Colomar i el seu defensa apel·len, tal com recull la sentència, a "la llibertat personal i la defensa de l'exercici del naturisme". La clau que no se li sancione és que "no existeix res que permeta apreciar que la motivació es dirigisca a la satisfacció sexual", conclou la justícia. Cal destacar que aquesta sentència no és ferma i es pot recórrer.

Arxivat a:

Destacats