José Luis Sena: "Les gorres Oblack es diferencien per oferir materials d'alta qualitat al preu més competitiu del mercat"

Parlem amb José Luis Sena, CEO i fundador de l'empresa Oblack

Guardar

José Luis Sena, CEO i fundador de l'empresa Oblack
José Luis Sena, CEO i fundador de l'empresa Oblack

Oblack és l'empresa valenciana que està en boca de tots. O millor dit, al cap de tots. I és que aquesta startup especialitzada en la moda de gorres d'alta qualitat està experimentant un creixement exponencial en la venda d'aquests complements. No és molt difícil veure a reconeguts famosos espanyols com Ester Expósito o Kiko Rivera, o a futbolistes com Lucas Hernández o Ivan Rakitic, portar aquesta peça amb segell valencià.

Els joves empresaris Rubén Conchillo, José Luís Sena i Nacho Arauz són els que estan darrere d'aquest projecte, amb perspectiva d'arribar al mercat llatinoamericà en els pròxims mesos i ampliar la gamma de productes i obrir botigues físiques a mitjà termini.

José Luís Sena ens ha donat tots els detalls d'aquest projecte que, hui dia, es ven en més de 25 països de la Unió Europea i que es poden trobar en www.oblackcaps.com.

Gorra Oblack
Gorra Oblack

Què és Oblack?

Oblack és una empresa valenciana que dissenya i distribueix gorres d'alta qualitat com a complements de moda, amb un embalatge premium. Són models de gorres d'estil urbà que combinen amb tota mena d'outfits, s'adapten a qualsevol temporada i segueixen les tendències del moment sense passar de moda. A la marca l'envolta una filosofia que la representa, amb l'eslògan "és únic, és diferent, és Oblack". El nom ve de la unió de dues paraules: ovella negra. I és que ens sentim diferents i és una marca enfocada a una gent que té una visió diferent del que és la vida. Pensem que el vertader camí de la vida és trobar el teu propi camí: treballar en el que t'agrada, en el que estimes i sentir-te realitzat fent el que més m'agrada.

Com naix aquesta idea?

Oblack era un segell de música electrònica. El meu soci Nacho i jo érem productors de música electrònica i fundarem el segell per a una minoria que buscava un so diferent, d'ací al nom d'Oblack. Arran del segell vam fer unes gorres promocionals quan vivíem a Eivissa, i les regalàvem per a promocionar la marca. Va començar a haver-hi demanda, ja que se la van començar a posar Djs reconeguts internacionalment. A partir d'ací vam fer una col·lecció del segell discogràfic i es va unir el nostre tercer soci, Rubén. En aquest moment decidirem emprendre el camí d'enfocar-nos al sector de la moda i a desenvolupar aquesta idea. A nosaltres ens van dir que era impossible crear una marca de gorres com la nostra, que era impossible vendre gorres d'alta qualitat a preus competitius i sobretot que no era rendible presentar el producte com el fem nosaltres amb un embalatge premium amb paper de seda, targeta i adhesius i senzillament no ens ho vam creure. Hui dia ja venem.

Regalar Oblack és regalar qualitat i estatus. Portar a Oblack al cap, hui dia, és una cosa que està de moda

Com van ser aquests inicis?

Els inicis van ser difícils. Vam estar dos anys desenvolupant el projecte, treballant en l'ombra. Quan ho vam tindre tot preparat presentarem la nostra candidatura en Lanzadera, l'acceleradora d'empreses de Juan Roig. El gener de 2019 entrarem a formar part d'un dels projectes seleccionats. Després de cinc mesos, vam anar a un coworking de la UPV i, des de llavors aquest ha sigut el nostre centre d'operacions.

Va afectar l'arribada de la crisi sanitària?

Amb l'arribada de la pandèmia Oblack va començar a despuntar. Veníem amb vendes recurrents i un creixement normal per a una startup que estava començant a donar-se a conéixer com a marca. Abans de la pandèmia arribarem a un bon acord amb Amazon i durant el confinament vam multiplicar les vendes per tres. Mentre altres empreses de moda fallaven en els enviaments, Amazon estava entregant els paquets a la mateixa velocitat que abans de la pandèmia. Anar de la seua mà ens va fer desmarcar-nos moltíssim.

Rauw Alejandro amb una gorra Oblack
Rauw Alejandro amb una gorra Oblack

En què es diferencia el producte d'uns altres del sector?

Centrant-nos directament en el producte, Oblack es diferencia per oferir materials d'alta qualitat al preu més competitiu del mercat. A més, disposem de dissenys que permeten crear impecables total looks o crear contrastos que equilibren l'outfit amb xicotetes pinzellades sense perdre l'harmonia principal. El resultat d'això són gorres amb acabats d'alta qualitat, detalls cuidats i un confort excepcional que les converteixen en viseres elegants i còmodes per a combinar i crear tot tipus d'outfits. A això s'uneix una presentació d'alta qualitat: oferim la gorra embolicada en paper de seda, segellada amb un precinte de garantia, una targeta de benvinguda i l'adhesiu de la marca. Incloem el precinte com a mesura de seguretat anticovid, ja que el client sap que està tocant i obrint la gorra per primera vegada.

Això us ha permés arribar a molts famosos del nostre país, posicionant Oblack entre els seus seguidors.

Aquest és un altre punt diferencial, ja que Oblack la porta moltíssima gent famosa. Al final, la gent vol el que porta la gent a la qual segueix. Aquest ha sigut un treball bastant dur i hem aconseguit que de manera orgànica veiem aparicions amb aquesta marca d'estreles com Ester Expósito en el seu Instagram, Kiko Rivera en prime time participant en Sálvame, Rauw Alejandro en un videoclip amb més de 10 milions de visualitzacions...

Ester Expósito amb una gorra Oblack
Ester Expósito amb una gorra Oblack

Davant aquestes expectatives de creixement, com es planteja el futur?

Ara mateix Oblack pretén ser una marca especialitzada en gorres, però és veritat que a dos o tres anys vista pot ampliar la seua gamma de productes. Això arribarà quan comencem a obrir les botigues físiques, on hi haurà productes d'edicions limitades. De moment, en venda online continuarem focalitzant tot el nostre esforç en les gorres. De cara als pròxims mesos, amb l'arribada de 2022, volem consolidar el mercat europeu i entrar a Llatinoamèrica.

Per tant, Oblack pot ser el regal perfecte per a aquest Nadal.

Regalar Oblack és regalar qualitat i estatus. Portar a Oblack al cap, hui dia, és una cosa que està de moda.

Destacats