L'IVASS reprén les estades vacacionals per a persones amb diversitat funcional després de dos anys d'aturada per la pandèmia

Un total de 167 persones usuàries dels centres i serveis d'IVASS gaudiran d'aquestes estades durant el mes d'agost

Guardar

Seu de l'IVASS
Seu de l'IVASS

L'Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS), dependent de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, reprén aquest mes d'agost el programa d'estades vacances per a persones amb diversitat funcional després de dos anys d'aturada a causa de la pandèmia per la COVID-19.

En concret, un total de 167 persones amb diversitat funcional usuàries dels centres i serveis d'IVASS comencen des d'aquest dilluns, 1 d'agost, i durant tot el mes, a realitzar aquestes eixides en les quals s'allotjaran en dotze establiments turístics (hotels i albergs) de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, situats en zones costaneres com Gandia, Alfàs del Pi o la ciutat d'Alacant, i també en localitats d'interior com Alcoi o Cocentaina.

Així mateix, els usuaris i usuàries estaran en tot moment acompanyats per un centenar de professionals que duran a terme funcions de suport, atenció i infermeria durant 24 hores al dia.

El director general d'IVASS, Ramón Orozco, ha assenyalat que existeix "un gran desig de tornar a la normalitat, després de dos anys amb restriccions, ús de mascaretes i manteniment de distància personal, i també molta il·lusió de gaudir de totes les activitats que ofereix l'estiu, com anar a la platja o a la piscina, portar a cap excursions o acudir a parcs d'atraccions".

En aquest sentit, Orozco ha apuntat que és "una alegria per a totes aquestes persones i les seues famílies que hàgem pogut reprendre les estades. Si per a la societat ha sigut dura la pandèmia, per a les nostres persones usuàries encara més".

El director d'IVASS també ha assenyalat que el programa vacacional "afavoreix la integració social, fomentant la relació amb altres persones i proporcionant-los una sèrie de recursos normalitzats".

Les persones beneficiàries responen a un perfil amb diversitat funcional intel·lectual dels Habitatges Tutelats, i de les diferents residències Caixa Ontinyent a Xàtiva, Carmen Picó a Alzira, L'Almara a Burjassot, PRAGA a Rocafort, Jubalcoy a Elx, Manises i Ontinyent, al costat dels CEEM d'Albocàsser i d'Alcoi, que acull a persones amb malalties mentals cròniques.

Cada estada disposa d'un coordinador/a i d'un professional sanitari/a, a més d'un servei de supervisors i directors/as de guàrdia amb l'objectiu d'intervenir davant qualsevol incidència i garantir el gaudi d'unes vacances merescudes i segures per a totes les persones.

Arxivat a:

Destacats