L'IVAJ dona suport a les activitats de voluntariat i organitza un curs per a participants del Cos Europeu de Solidaritat

La formació es desenvolupa telemàticament del 18 al 21 d'octubre

Guardar

Reunió de l'IVAJ
Reunió de l'IVAJ

L'Agència Nacional Espanyola del programa Cos Europeu de Solidaritat (CES) organitza, sota la coordinació de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), un curs de formació a l'arribada dirigit a les persones voluntàries recentment incorporades en organitzacions d'acolliment espanyoles.

El subdirector de l'IVAJ, Raúl Puerta, ha donat la benvinguda a aquesta activitat formativa en la qual participen un total de 23 persones joves procedents d'Àustria, Espanya, Turquia, Alemanya, Itàlia, Ucraïna i Bèlgica i que estan fent les seues activitats de voluntariat en diferents organitzacions de la Comunitat Valenciana, Catalunya i Andalusia.

La formació es desenvolupa del 18 al 21 d'octubre de manera virtual, format que s'ha utilitzat per a aquesta mena d'activitats durant les restriccions a la mobilitat física provocades per la COVID-19. En pròximes edicions, amb la superació de la situació d'alerta sanitària s'anirà traslladant a la modalitat presencial.

El principal objectiu del curs és proporcionar a les persones participants una formació útil i pràctica per a l'inici i la primera etapa del seu voluntariat com a participants del Cos Europeu de Solidaritat (CES) i formar-les per al servei i l'experiència voluntària.

Quant als continguts específics es repassen conceptes relacionats amb el Programa que els permet realitzar el seu voluntariat: CES i conéixer l'Agència Nacional Espanyola i es proporciona coneixements sobre la importància de la solidaritat i el servei a la comunitat de cara a la seua transformació personal, cap a una ciutadania activa i responsable amb la comunitat i l'entorn.

Així mateix, es presenta el país d'acolliment en el seu context sociocultural, històric i geogràfic per a facilitar la seua adaptació i es proporcionen habilitats comunicatives, inclosos els aspectes de l'aprenentatge intercultural i l'idioma espanyol i habilitats socials.

El curs també brinda una reflexió conjunta sobre els objectius de l'aprenentatge i eines que els servisquen per a planificar-lo al mateix temps que afavoreix el coneixement mutu entre les persones participants i que puguen a construir xarxes de voluntariat.

Aquesta formació fomenta la corresponsabilitat i l'actitud positiva cap a l'intercanvi, l'experimentació i l'aprenentatge, amb l'ús d'eines digitals interactives per a facilitar la transmissió d'informació i continguts més atractius.

Dins del cicle de Formació i Avaluació per a activitats de voluntariat, és un complement al suport continu oferit per les organitzacions d'acolliment i suport, abans i durant el període de servei. També facilita el contacte entre persones voluntàries, organitzacions participants i agències nacionals o centres Salt.

El curs està organitzat per l'Agència Nacional Espanyola de Joventut del Programa CES i Erasmus+, de la qual forma part l'Institut Valencià de la Joventut.

Arxivat a:

Destacats