Igualtat destina un milió d'euros per al foment dels consells locals d'infància i adolescència

Guardar

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat enguany un milió d'euros a 110 municipis per a la constitució de consells locals d'infància i adolescència i per a la promoció dels drets de les xiquetes, xiquets i adolescents.

Així ho ha assenyalat la secretària autonòmica d'Atenció Primària i Serveis Socials, Irene Gavidia, durant la inauguració de l'I Congrés de participació infantil i adolescent de la Comunitat Valenciana que se celebra durant hui i demà a Mislata organitzat per l'associació Quera.

Irene Gavidia ha explicat que aquestes ajudes serveixen per a dotar d'estabilitat i seguretat a la participació infantil, a través de la constitució dels consells locals d'infància "com a òrgans consultius on els xiquets i xiquetes participen en tots aquells assumptes que els afecten, directament o indirectament, en l'àmbit municipal".

Actualment, hi ha un total de 50 Consells locals d'infància i adolescència ja constituïts en la Comunitat Valenciana, 8 a la província de Castelló, 10 a Alacant i 32 a la província de València.

En la seua intervenció, la secretària autonòmica ha assenyalat que els consells locals d'infància i adolescència, "territorialitzades i amb una visió clarament municipalista, garanteixen la proximitat i amplien al màxim la possibilitat real de participar activament a les xiquetes, xiquets i adolescents".

La secretària autonòmica ha recordat que des de 2015 des de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives "s'ha treballat amb la missió de posar la política al servei de les persones, prioritzant la qualitat, l'atenció i la humanitat", i des d'aqueix compromís "amb la transparència, l'equitat i la proximitat sorgeix la necessitat de donar-los veu a les xiquetes i xiquets".

En aquest punt, Irene Gavidia ha agraït "el treball i la col·laboració dels municipis que ja tenien una àmplia experiència i de les organitzacions i associacions, com a UNICEF, que ens han acompanyat en aquest apassionant procés, no exempt de dificultats, sempre amb afecte i voluntat de millora".

I, especialment, ha agraït a l'associació QUERA la seua ajuda "per a comprendre, més encara, que la participació no acaba ni comença amb la participació estricta de les xiquetes i xiquets sinó que suposa una estructura que s'ha de forjar per a blindar els seus drets".

Irene Gavidia s'ha referit també en la seua intervenció a la importància de la llei de la Generalitat de drets i garanties de la infància i l'adolescència de la Comunitat Valenciana, i ha recordat que en la seua elaboració "ja van participar els seus propis protagonistes", de fet, ha recordat, "vam ser el primer territori en tot l'estat espanyol a fer-lo i donar-los veu".

Així mateix, ha destacat l'Estratègia de la infància i l'adolescència de la Comunitat Valenciana i la constitució del Consell autonòmic d'Infància i Adolescència que està previst que es consoliden a la fi d'enguany.

Finalment, la secretària autonòmica ha agraït "als vertaders protagonistes, les xiquetes, xiquets i adolescents que participen, la qual cosa ens ensenyen cada dia, són la nostra motivació per a allunyar-nos de la perspectiva adultocentrista que ens envolta i que s'ha practicat durant punt de temps".

 

Destacats