Greenpeace adverteix que el temps s'acaba per als oceans amb un missatge sobre la platja de Pobla de Farnals

Guardar

Missatge de Greenpeace a la platja de la Pobla de Farnals
Missatge de Greenpeace a la platja de la Pobla de Farnals

Voluntaris i voluntàries de Greenpeace han acudit aquest dissabte a la Platja de la Pobla de Farnals per a alertar sobre la crisi que pateixen els nostres oceans a nivell planetari. Els participants han dibuixat en l'arena un rellotge al costat del missatge 'el temps s'acaba per als oceans', per a posar en guàrdia de la "situació d'urgència" en la qual es troben i que de les decisions que s'adopten ara respecte a la seua protecció "dependrà en bona part el futur de la humanitat i del planeta".

A més, han col·locat una taula informativa i han recollit signatures a la Platja de la Malva-rosa de València per a aconseguir un Tractat Global dels Oceans que protegisca el 30 % de la superfície dels oceans del planeta per a 2030, segons ha informat l'organització ecologista en un comunicat. Actes similars s'han produït al mateix temps en una vintena de localitzacions del país. Les signatures aconseguides en tot el planeta s'entregaran el mes vinent de març en l'ONU, on es negociarà la creació d'aquest Tractat "tan necessari".

L'ONG ha volgut cridar l'atenció sobre la necessitat de cuidar els oceans i demanar al Govern de l'Estat que "s'implique de manera proactiva, amb la coordinació dels diferents ministeris implicats, en la reunió que tindrà lloc en Nacions Unides per a tractar aquesta emergència ambiental".

Quasi quatre milions de persones a tot el món i més de 200.000 a Espanya s'han unit a la petició de signatures. "El suport de la ciutadania serà clau en els pròxims mesos per a aconseguir un Tractat Global que siga sòlid, és a dir que realment supose una gestió completa i integrada de totes les activitats des de la pesca en aigües internacionals, a la incipient concessió de llicències de la mineria submarina", assenyala l'organització.

"Ha arribat el moment de posar les paraules en pràctica i que els governs, especialment l'estatal, encapçale les negociacions en Nacions Unides per a garantir un tractat sòlid que regule les activitats en alta mar i que prevalga la protecció en el 70% del nostre planeta, que és 'terra de ningú'", ha afirmat Fernando Fernández, coordinador de Greenpeace a València.

"La situació d'emergència ambiental en els oceans és tal que sabem més de la superfície de la lluna que del fons dels oceans. En 10 anys, entre 2000 i 2010, s'han censat més de 6.000 noves espècies desconegudes fins hui en les aigües obertes i tan sols s'han investigat un 0,002% de les 170.000 muntanyes submarines que existeixen", assenyala l'organització.

A més, afig que, juntament amb el "desconeixement científic", l'activitat humana "va exhaurint cada vegada més els nostres oceans, de fet en més de la meitat de les nostres mars, el 55% de la seua superfície, es desenvolupen activitats pesqueres i un 59,9% de les poblacions de peixos analitzades estan explotades fins al seu rendiment màxim sostenible".

Destacats