La Gran Entrada Cristiana i Mora congregarà hui 12.000 persones a Torrent

Les festes de Moros i Cristians de Torrent 2022 arriben aquesta vesprada al seu culmen

Guardar

La Gran Entrada Cristiana i Mora dels Moros i Cristians de Torrent
La Gran Entrada Cristiana i Mora dels Moros i Cristians de Torrent

Després de tot un mes d'activitats festives, la ciutat de Torrent encara la recta final d'un mes de juliol carregat d'esdeveniments de tota mena. Hui, 29 de juliol, els Moros i Cristians de Torrent s'endinsen en el seu moment gran, en el cim de les seues festes: la Gran Entrada Cristiana i Mora.

A partir de les 19.30 hores d'aquesta vesprada, començarà com a prèvia l'Entrada de Bandes, un acte que començarà en la plaça Mestre Giner i que finalitzarà en el col·legi Muntanya-Sión.

No obstant això, el plat fort serà a les 20.00 hores. A partir d'aquesta hora, donarà inici l'espectacular Gran Entrada Cristiana i Mora que, com sol ser habitual en els anys previs a la pandèmia de la COVID-19, congregarà a unes 12.000 persones entre festers, convidats i visitants, tal com preveuen la Federació de Moros i Cristians i l'Ajuntament de Torrent.

Aquesta gran desfilada tornarà a omplir de color, música i tradició els carrers de Torrent després de dos anys d'aturada amb un recorregut que s'iniciarà des de la parròquia de Muntanya-Sión i que discorrerà pel carrer del 'Convent' fins a arribar al col·legi Trinitàries, on conclourà.

Aquest esdeveniment comptarà amb una tribuna amb una capacitat prevista per a 180/200 persones i un espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda i podrà seguir-se en directe a través de les xarxes socials de l'Ajuntament.

A més, aquest gran moment dels Moros i Cristians de Torrent podrà seguir-se en directe a través de les xarxes socials de l'Ajuntament de Torrent.

Demà, dissabte 30 de juliol, finalitzaran les festes amb la tradicional missa major i la processó final. Així, a les 01.00 hores de la nit del 30 al 31 tindrà lloc una mascletà nocturna a càrrec dels germans Caballer enfront de la Plaça de la Unió Musical.

Tornada a la normalitat

Després de dos anys marcats per la pandèmia de la COVID-19, aquests Moros i Cristians de Torrent 2022 van prometre donar espectacle amb la normalitat d'altres anys i així ho han fet fins ara.

"L'edició d'enguany serà bastant espectacular, perquè portem tres anys sense desfilar i pagant quotes, per la qual cosa estem amb moltes ganes", contava Xavi Santamaría, president de la Federació de Moros i Cristians de Torrent, abans de l'inici de les celebracions.

Per part seua, el regidor de Festes, Pascual Martínez, destacava que "un objectiu fonamental és posar en valor els Moros i Cristians de Torrent, que són el paradigma de les festes patronals de la ciutat. Agraïsc la labor que es fa des de la Federació per la importància que suposa la seua col·laboració en la celebració d'aquestes festes".

A més, durant les festes de Moros i Cristians de Torrent 2022 s'han instal·lat diversos punts violetes per la ciutat amb motiu d'unes festes lliures d'assetjament i agressions sexistes.

 

 

Destacats