La Generalitat impulsa l'arquitectura sostenible amb una nova convocatòria del Pla Irta

El Pla Irta sumarà una inversió de 4,7 milions d'euros en les quatre convocatòries realitzades

Guardar

Héctor Illueca, vicepresident segon de la Generalitat
Héctor Illueca, vicepresident segon de la Generalitat

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha impulsat una nova edició del Pla "Impuls a la Innovació i revolta Aplicada per a la Transició Ecològica en l'Arquitectura" (Irta). Un pla que suma, en aquesta quarta convocatòria, un total de 4,7 milions d'euros (1,4 millones de euros en 2023) que es destinaran a cofinançar la redacció de projectes, execució d'obres, tant de rehabilitació com de nova planta, i investigació aplicada i desenvolupament de producte, que fomenten la incorporació de mesures sostenibles (mediambientals, socials i econòmiques) i potencien la innovació en l'entorn construït.

Concretament, fins a l'actualitat, s'han finançat 64 projectes d'arquitectura, 64 d'obres i 14 projectes d'innovació. En les anteriors tres convocatòries d'aquest pla, per províncies, la de València ha sigut la que més persones beneficiàries ha tingut, sumant un total de 85 projectes, seguida d'Alacant de 34 i Castelló amb 23. D'ells 53 pertanyen a l'àmbit públic i 89 a entitats privades o sense ànim de lucre.

Per a aquesta quarta convocatòria l'inici de presentació de sol·licituds es va obrir el 10 de febrer, finalitzant el pròxim 28 d'abril.

Héctor Illueca en la presentación del Pla Irta
Héctor Illueca a la presentació del Pla Irta

Innovació ecològica, sostenibilitat i justícia social

Héctor Illueca, vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, destaca que el principal objectiu d'aquest pla és "la transferència de la investigació perquè aquesta innovació en el sector de la construcció siga una realitat. Aquest és l'objectiu fonamental del pla i ha de ser la prioritat número u del govern valencià ara i en el futur".

En aquest sentit, Illueca considera clau "el canvi de model productiu, ja que no és només fer coses noves, que s'han de fer, sinó fer les coses que fem sempre d'una altra forma: amb innovació ecològica i amb criteris de sostenibilitat i justícia social", ha incidit.

El vicepresident ha recordat que per a aquest 2023 "estem parlant d'unes ajudes que tindran una dotació d'1,4 milions d'euros per a projectes que avancen en la innovació en el sector de la construcció i ens situen en el carril d'una transició ecològica justa i en la idea de sostenibilitat per a obres, projectes i també investigació".

Arxivat a:

Destacats