Generalitat destina 2 milions en 2021 per a reduir el lloguer de famílies vulnerables residents en habitatges públics

Guardar

Edifici d'habitatges públics en la Comunitat Valenciana
Edifici d'habitatges públics en la Comunitat Valenciana

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), ha destinat durant 2021 un total de 2.043.047 euros a aplicar bonificacions per a reduir els lloguers de 812 famílies vulnerables que resideixen en habitatges del parc públic de la Generalitat.

La Conselleria estableix el lloguer a partir d'un sistema de bonificacions en funció dels ingressos i nombre de membres de la unitat familiar. En molts casos, l'ajuda pot aconseguir el 90 per cent del total de l'arrendament, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Durant enguany, l'aplicació de les bonificacions ha beneficiat a 812 famílies de la Comunitat, de les quals 486 corresponen a la província de València, 228 a la d'Alacant i 98 a la de Castelló.

Pel que fa a l'import total de les bonificacions aplicades durant 2021, la quantitat ha ascendit a 2.043.047 euros. La distribució per províncies és la següent: 1.140.760 euros en la de València, 698.279 euros en la d'Alacant i 204.007 en la de Castelló.

Les bonificacions en aquest tipus de lloguers s'emmarquen dins de les accions de xoc del Pla de Dignificació de l'Habitatge Social creat per la Conselleria per a "gestionar i dignificar el parc públic, i respondre així a la vocació social i de rescat del Consell".

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha destacat la importància d'atendre les necessitats dels col·lectius en risc d'exclusió "i, prova d'això, és l'adequació dels lloguers a la situació familiar". "Les polítiques d'habitatge han d'estar orientades a ajudar a les persones amb majors necessitats amb la finalitat de garantir-los un lloc digne on viure", ha assenyalat.

Illueca ha ressaltat "l'aposta per una administració pública propera que done resposta als problemes de la ciutadania perquè som conscients que, en l'actualitat, l'habitatge s'ha convertit en una dels grans preocupacions de les famílies".

CAMPANYES INFORMATIVES

Per a donar a conéixer aquestes mesures, la Conselleria d'Habitatge, a través d'EVha, ha organitzat campanyes informatives dirigides als residents dels habitatges públics que han inclòs reunions on s'han explicat les mesures implantades pel Consell per a flexibilitzar el pagament de les rendes de les persones amb menys recursos.

En aquestes campanyes és "fonamental" la col·laboració dels serveis socials municipals, ja que són aquests, mitjançant informe social, els que acrediten les circumstàncies personals que aconsellen la concessió de l'ajuda.

El conseller ha agraït el treball realitzat pels ajuntaments, doncs són "els seus serveis socials els que coneixen les realitats i les necessitats d'aquestes famílies i, gràcies a ells, podem ajudar-los a tindre un habitatge digne".

Arxivat a:

Destacats