Espanya es planteja una quarta dosi generalitzada de la vacuna contra la COVID-19

El CSIC recomana administrar una dosi que protegisca contra les últimes variants

Guardar

Un adolescent rep la vacuna contra la Covid-19
Un adolescent rep la vacuna contra la Covid-19

La quarta dosi de la vacuna contra la COVID-19 podria ser una realitat a Espanya de cara als mesos d'hivern. I és que cada vegada són més les veus que es mostren a favor d'administrar una quarta dosi generalitzada a tota la població.

Sense anar més lluny, Margarita del Val, investigadora del Consell Superior d'Investigacions Científiques d'Espanya (CSIC), ha afirmat aquest matí a València que seguim en "un moment molt difícil" perquè "tenim poques dades i no sabem què passarà", vaticinant que el pròxim hivern "ens contagiarem més de totes les malalties respiratòries inclosa la covid".

Pel que respecta a aquesta hipotètica quarta dosi, es treballa en una nova vacuna que siga capaç de fer front a les últimes variants del virus detectades en diferents punts del planeta o, com en el cas de l'òmicron, predominant ja a Espanya.

Sobre aquest tema, en la primera Cimera Internacional sobre Gestió de Pandèmies que ha acollit València, l'Agència Europea de Medicaments (EMA en les seues sigles en anglés) ha explicat que des d'aquest 2022 s'han establit una sèrie de regles a seguir de cara a les noves vacunes que cal preparar enfront de les variants com en el cas de l'òmicron, que podria estar preparada per a ser avaluada en breu.

Estratègia de vacunació

Respecte a la situació que viu actualment la Xina, els experts han assenyalat que prop del 40% de la població major de 80 anys no s'ha vacunat, pel que aquest país ha d'impulsar una "estratègia de vacunació completa", ja que "no es pot tractar de controlar la situació dels no vacunats amb mesures d'aïllament".

Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, ha assenyalat a València, per part seua, que "la pandèmia pot acabar, però el coronavirus no té per què acabar", destacant, no obstant això, que ens trobem en un moment "molt favorable en el qual la malaltia no és en general greu".

Destacats