Què és la substància blanca que ha aparegut a la platja del Port de Sagunt?

Es tracta d'una substància que no és tòxica i, per tant, no s'ha procedit a tancar la platja del Port de Sagunt

Guardar

Una de les platges de El Puig tancades on ha aparegut la substància blanca
Una de les platges de El Puig tancades on ha aparegut la substància blanca

La substància blanca granulosa que va aparéixer la setmana passada a les platges del Puig, i que va obligar a tancar-les durant quatre dies al bany, ha aparegut també a la platja del Port de Sagunt. No obstant això, la platja segueix oberta al bany, ja que les anàlisis han determinat que no es tracta d'una substància tòxica. Així, les autoritats sanitàries han descartat que puguen suposar un risc per a la salut.

Va ser aquest dimarts quan es van començar a veure els primers grànuls blancs. No obstant això, aquest dimecres, dia 26 de juliol, aquesta substància blanca ja es podia apreciar en bona part de la platja del Port. Així i tot, en aquesta ocasió la situació ha sigut ben diferent del que va ocórrer a les platges del Puig, quan encara es desconeixia l'origen d'aquesta substància.

Així, i després de realitzar les anàlisis pertinents, encarregats per part de la Conselleria de Sanitat, s'ha determinat que es tracta d'una substància orgànica, que no és tòxica. Més concretament, es tracta d'oli procedent d'un vaixell que s'ha solidificat al contacte amb l'aigua.

Per aquest motiu, i amb l'objectiu d'informar la ciutadania, les autoritats estan avisant als banyistes de la platja del Port que no es tracta d'una substància perillosa i que, per tant, la platja segueix oberta al bany amb total normalitat. Per a això, s'han utilitzat els drons de salvament per a, d'aquesta manera, arribar a més persones.

De moment, els grànuls només han sigut vistos a la platja del Port, i no han arribat a altres zones com, per exemple, les platges del nord de Sagunt, encara que no es descarta.

Arxivat a:

Destacats