Es detecta el primer cas d'hepatitis aguda infantil en la Comunitat Valenciana

En el conjunt de l'Estat s'han confirmat 48 casos

Guardar

Una mare acompanya a un xiquet hospitalitzat. Foto de Jon Tyson
Una mare acompanya a un xiquet hospitalitzat. Foto de Jon Tyson

Confirmat el primer cas d'hepatitis aguda infantil d'origen desconegut en xiquets en la Comunitat Valenciana. L'últim informe publicat pel Ministeri de Sanitat sobre la situació d'aquesta malaltia a Espanya ha confirmat el primer cas d'aquesta malaltia en territori valencià. El menor, un xiquet de 2 anys, ha rebut ja l'alta hospitalària i evoluciona favorablement.

Concretament, entre l'1 de gener de 2022 i el 31 d'agost de 2022 s'han detectat en el conjunt de l'Estat un total de 48 casos, cap d'ells amb vincle epidemiològic, segons aquest estudi. Tres s'han registrat a Andalusia, un a Aragó, quatre a Balears, un en la Comunitat Valenciana, un altre a Canàries, dues a Castella i Lleó, tres a Castella-la Manxa, nou a Catalunya, cinc a Galícia, 16 a Madrid i tres a Múrcia.

L'inici de símptomes del primer cas va ser el 2 de gener de 2021 i el de l'últim cas notificat el 12 d'agost de 2022, i l'edat mitjana dels casos en investigació se situa en els 5 anys. Entre els casos dels quals es disposa d'informació sobre els símptomes, els notificats amb major freqüència van ser: malestar (28 casos, 65% d'entre els que tenen informació per a aquest símptoma), vòmits (28 casos, 60%), febre (25 casos; 58%), dolor abdominal (22 casos; 49%), icterícia (21 casos; 49%), diarrea (13 casos; 30%), símptomes respiratoris (12 casos; 28%) i rash (9 casos; 21%).

Tres casos van requerir trasplantament de fetge, dos dels quals, dos xiquets d'1 i 6 anys, van morir per fallada hepàtica.

"A diferència de l'observat al Regne Unit, a Espanya fins al moment no s'ha trobat una causa comuna en aquests casos, ni s'ha observat un augment per damunt de l'esperat, si bé les aproximacions per a estimar aquest augment no són del tot concloents", assenyala Sanitat en l'informe.

Arxivat a:

Destacats