Es busquen nous habitants i negocis amb un objectiu: reactivar cinc pobles valencians

Guardar

Localitat d'Alpuente
Localitat d'Alpuente

Holapueblo ha iniciat la cerca de nous pobladors i negocis disposats a instal·lar-se en un dels cinc municipis de la Comunitat que participen en la seua tercera edició.

La plataforma de lluita contra la despoblació del Grup Xarxa Elèctrica, IKEA i AlmaNatura ajuda a persones amb idees d'emprenedoria i desitjos de viure en el medi rural i les connecta amb pobles amb baixa densitat de població i que treballen de manera activa per a atraure nous veïns.

Els municipis són Alpont (València) i Castellnou, Caudiel, Geldo i Pina (Castelló). Aquesta última localitat s'incorpora per primera vegada al programa i les altres quatre ja van participar en l'edició anterior.

Es caracteritzen per reunir unes condicions mínimes per a acollir nova població: oferta d'habitatge, serveis públics pròxims com a col·legi i centre de salut, i connexió a internet, entre altres.

Les persones interessades a viure i emprendre en un d'aquests pobles reben assessorament sobre la seua idea de negoci i sobre la localitat quina millor encaixa amb el seu projecte vital i emprenedor i són acompanyats durant el procés de canvi de vida.

Com a novetat en aquesta edició, Holapueblo ofereix també suport a persones que desitgen viure en el rural però treballar per compte d'altri. Per a això, facilitarà la contractació de persones desocupades en petites empreses dels municipis participants que tenen llocs vacants acompanyant-les mitjançant un itinerari personalitzat d'inserció laboral. La inscripció pot realitzar-se en la web.

Els projectes d'emprenedoria nascuts en el si de Holapueblo tenen a la seua disposició Correu-vos Market, la plataforma en línia de Correus que promou i comercialitza productes elaborats, creats o tractats per empreses espanyoles.

Així mateix, Triodos Bank llançarà una convocatòria de matchfunding amb un fons de 10.000 euros per a impulsar la creació i consolidació dels negocis.

La convocatòria es gestionarà des de la Fundació Tríodes, que posarà a la disposició dels emprenedors la seua plataforma de micromecenatge perquè les iniciatives seleccionades puguen rebre aportacions ciutadanes, que seran doblegades pel fons de la convocatòria. Aquest suport financer es complementarà amb píndoles formatives sobre emprenedoria.

Al seu torn, i atés que comptar amb oferta d'habitatge disponible és requisit imprescindible i actua com a pol d'atracció per a les persones interessades a viure en un poble, Reale Assegurances posa a la disposició dels propietaris d'habitatges tancats una assegurança de protecció de lloguer amb garanties. L'objectiu és animar a traure al mercat immobles per a acollir als nous pobladors.

Finalment, IKEA ha obert una convocatòria per a la revitalització d'espais municipals que servisquen per a dinamitzar la població. Es farà una selecció de dos projectes, que obtindran el disseny i la planificació interior de l'immoble així com mobiliari necessari.

Holapueblo ha fet costat fins hui a 70 persones emprenedores, de les quals 28 ja han iniciat al costat de les seues famílies una nova vida en el medi rural. En la seua majoria es tracta de parelles d'entre 41 i 50 anys i amb fills. El tipus de negocis creats és familiar i està vinculat al sector serveis en un 60%.

En la seua tercera edició busca nous habitants per a 80 municipis de les comunitats d'Andalusia, Aragó, Castella- La Manxa, Castella i Lleó, Comunitat Valenciana, Comunitat Foral de Navarra i Extremadura i Galícia.

Arxivat a:

Destacats