Emergències adapta l'atenció telefònica del 112 per a persones operades de laringe

Guardar

Un home utilitzant el mòbil
Un home utilitzant el mòbil

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) facilitarà l'atenció en el telèfon únic d'emergències 112 a persones operades de laringe amb l'adaptació dels seus protocols operatius, perquè puguen enviar un missatge de text.

Aquesta adequació es produeix amb l'objectiu de superar les dificultats de comunicació oral que sovint presenten aquestes persones.

El nou procediment es posa en marxa amb la col·laboració de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, amb la qual l'AVSRE ha signat un conveni en la seua seu de Castelló de la Plana, encara que, el conveni s'aplicarà a tota la ciutadania que el necessite en la Comunitat Valenciana, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Emergències ha activat un número de telèfon mòbil específic a la disposició de l'associació on els usuaris que el necessiten podran comunicar qualsevol incidència mitjançant l'enviament d'un SMS que s'integrarà en el sistema del 112.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha assenyalat que aquest sistema "naix amb l'objectiu de derrocar barreres i fer més accessible el telèfon únic d'emergències, per a atendre amb eficàcia i eficiència també a persones que necessiten altres canals de comunicació adaptats a les seues capacitats".

Segons la titular de Justícia i Interior, "el telèfon 112 és la via que té tota la ciutadania per a sol·licitar ajuda davant una emergència, i és fonamental que s'adapte a les necessitats d'aquest col·lectiu que fins ara no podia fer un ús òptim del servei".

Arxivat a:

Destacats