Els hospitals valencians ofereixen menús especials als pacients ingressats durant les festes nadalenques

Se serviran plats típics de les festes nadalenques adaptats a les necessitats nutricionals i metgesses de cada pacient

Guardar

Pacient covid ingressat a l'hospital
Pacient covid ingressat a l'hospital

Els hospitals públics de la Comunitat Valenciana serviran menús especials als pacients ingressats durant el període de les festes nadalenques. L'objectiu és fer l'estada hospitalària més agradable.

Per a això, cada hospital ha preparat un menú especial, basat en plats típics de Nadal, que se serviran els dies més significatius, com a Nit de Nadal, Nadal, Nit de Cap d'Any, Any Nou i el dia de Reis.

A més, els menús han sigut elaborats seguint les recomanacions nutricionistes i tenint en compte les necessitats mèdiques dels pacients, mantenint la dieta adequada per a la seua correcta recuperació. Es tracta d'una mesura més dins del Pla d'Humanització que desenvolupa la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, amb la finalitat de facilitar l'estada dels pacients als hospitals durant aquests dies.

Menús especials als hospitals valencians

A l'hospital General de València, se servirà en Nit de Nadal un menú basat en llagostins cuits sobre base d'escarola i crema de carabassa rostida amb oli de canyella i clau, galtes estofades amb creïlla fornera, i per a postres, poma glasé amb nata i assortiment nadalenc.

El dia de Nadal el menú consistirà en Ensalada variada amb fruita seca i rul·lo de cabra i sopa de Nadal amb ou, cuit amb polit i pilota, pinya natural, assortiment nadalenc.

Així mateix, els pacients degustaran en Nit de Cap d'Any un menú que consisteix en cabdells d'encisam amb pernil serrà i ensalada russa de llagostins amb reganyes, terrina de bacallà amb goles i salsa marinera, pinya natural i assortiment nadalenc i raïm de la sort. El dia d'Any Nou el menú consisteix en pa de payés amb escalivada de verdures macerades i filet de verat i Wellington d'espinacs amb panses i rul·lo de cabra, rellom de porc amb mousse de piquillos i parmentier. Per a postres, se servirà peres al vi i assortiment nadalenc.

Per al dia de Reis està previst un menú d'hummus de cigrons amb naxos i pebre roig, arròs cremós amb fongs, bladers i carabassa, de segon plat pit de titot amb salsa de taronja, i per a postres, pastís de tiramisú i tortell de Reis.

A l'hospital Universitari Doctor Peset, els pacients degustaran la nit de Nadal un menú que consistirà en ensalada quatre estacions, suquet de peix, pastís de tiramisú i assortiment de dolços nadalencs.

Per al dia de Nadal el menú és d'ensalada nadalenca, sopa de Nadal amb pilota, braó de porc a la Bordalesa i copa de xocolate i nata.

A més, en Nit de Cap d'Any se servirà ensalada Cap d'Any i crema de boletus, bacallà gratinat amb creïlles a la pobra, pastís selva negra, assortit de dolços nadalencs i raïm de la sort, i en any Nou: ensalada tropical, arròs del "senyoret" i profiterols amb nata. Finalment, el dia de Reis el menú consistirà en ensalada especial de Reis i Crema de marisc, rellom amb alls tendres i bolets i Tortell de Reis.

A l'hospital Clínic de València, per al sopar de Nit de Nadal, se servirà crema de marisc, rellom porc amb salsa de verdures i saltat de bolets i ensalada de mesclum, tomaca cherry, tonyina i formatge fresc i per a postres, poma rostida amb panses i canyella i dolços nadalencs. El dia de Nadal, el menú consistirà en sopa d'olla, cuit de Nadal i ensalada de canonges, tomaca cherry, formatge de cabra i carlota ratllada, gotet de iogurt amb fruits rojos i dolços nadalencs.

Així mateix, per a la Nit de Cap d'Any, els pacients degustaran d'una crema de carabassa amb formatge de cabra i costrons, lluç a la marinera amb saltat campestre i ensalada de mesclum, tomaca cherry, pinya i palets de cranc, pastís Selva Negra, dolços nadalencs i raïm de la sort. En Any Nou el menú serà: sopa de peix, pollastre rostit amb pruna, peres i creïlles al forn i ensalada de mesclum, tomaca cherry, dacsa i remolatxa rodanxa, carabassa rostida i dolços nadalencs.

En el dia de Reis, el menjar consistirà en entremesos especials, arròs de secret, alls tendres i bolets i ensalada de canonges, tomaca cherry, dacsa i passes, pinya natural.

A l'hospital Universitari i Politècnic La Fe, el sopar de Nit de Nadal consistirà crema carabassa, salmó a la taronja, copa xocolate i nata. Assortit de dolços nadalencs. En el menjar de Nadal, els pacients degustaran sopa de Nadal amb verdures, medallons de rellom a la caçadora i pinya natural.

El menú previst per al sopar de Nit de Cap d'Any consisteix en crema reina, lluç a la basca, profiterols de nata, assortit de dolços nadalencs i raïm de la sort. I el dia d'any nou, els pacients degustaran ensalada d'Any Nou, paella de marisc, copa xocolate i nata.

El menjar previst per al dia de Reis consistirà en crema d'ametles, cuixa de polit amb prunes seques i creïlles palla, pastís de formatge i nabius i per a berenar tortell de reis amb xocolate.

La Nit de Nadal als hospitals Arnau de Vilanova i Llíria tindrà un menú especial compost de crema de marisc, bacallà gratinat amb espàrrecs, pastís Sant Marcos i dolços nadalencs. Per al dia de Nadal, els pacients ingressats podran degustar sopa de bullit nadalenc, bullit complet amb pilota i mousse de xocolate.

El sopar del dia de Nit de Cap d'Any, consistirà en llagostins amb ensalada russa, corder rostit amb creïlles fornera i pastís selva negra, dolços nadalencs i raïm de la sort. En any nou, el menú previst per al menjar és sopa de peix i marisc, galta al vi negre amb saltat de verdures i flam d'ou.

Finalment, el dia Reis se servirà crema de carabassa, arròs negre amb all-i-olioli i profiterols de nata amb xarop xocolate.

A l'hospital de Gandia els pacients soparan en Nit de Nadal milfulls d'albergínia amb formatge edam i salmorejo, crema de carabassa rostida amb oli de canyella i clau, medallons de rellom de porc amb daditos de poma confitats i sèsam, pastís de formatge i assortiment nadalenc. El dia de Nadal. Els pacients ingressats degustaran tosta frija de samfaina amb llagostí i xixina d'oliva, consomé de Nadal amb ou escalfat, ventresques de lluç a l'estil donostiarra amb bouquet de tomaca aromàtica i baines, tronc nadalenc i assortiment nadalenc.

El sopar de Nit de Cap d'Any consistirà en croquetes artesanes d'espinacs amb colls de biscaïna, ensalada russa de llagostins amb els seus "regañás", terrina de bacallà amb goles i salsa marinera, i per a postres pinya natural, raïm de la sort i assortiment nadalenc.El dia d'any nou, està previst un menú consistent en payés amb escalivada de verdures macerada amb oli d'all confitat i verat, crema de poma aromatitzada, secret de porc a la planxa amb mussolina de piquillos i parmentier i pastís al whisky.

El dia de Reis, està previst que els pacients mengen humus de cigrons amb naxos i pebre roig, arròs cremós de fongs, bladers i carabassa, pit de titot amb salsa de taronja i arròs i pastís tiramisú.

Durant les festes de Nadal, els pacients ingressats a l'hospital Universitari de la Ribera comptaran, com tots els anys, amb un menú especial. Així, per al sopar de Nit de Nadal s'ha previst crema porrusalda amb tostons, Rellom de porc amb salsa de bolets i creïlla París, postres làcties i dolços nadalencs. Per Nadal, el menú consistirà en copa de bullit amb estrelletes, arranjament de bullit nadalenc amb pilotes i ensalada amb mesclum, tomaca cherry i dacsa, bresquilla i pinya i dolços nadalencs.En Nit de Cap d'Any, els pacients ingressats degustaran crema de carabassa amb formatge de cabra i tostons, lluç a la marinera amb saltats campestre i flam, raïm de la sort i dolços nadalencs.

El menjar del dia d'Any Nou consistirà en sopa de peix, pollastre a la pera amb creïlla París i ensalada amb mesclum, tomaca cherry i carlota, bresquilla i pinya i dolços nadalencs.

Finalment, el berenar del dia de Reis serà café amb llet i el típic tortell de Reis.

A l'hospital de Sagunt, el sopar de Nit de Nadal consistirà milfulls d'albergínia amb formatge estan i salmorejo, crema carabassa rostida amb oli de canyella i clau, medallons de rellom de porc amb daus de poma confitades i sèsam, flam de café amb nata i assortiment nadalenc. El dia de Nadal: el menú del menjar previst és consomé de Nadal amb ou escalfeat, ventresca de lluç a l'estil donostiarra amb buquet de tomaca aromatitzada i baines i tronc nadalenc.

En Nit de Cap d'Any, el sopar consistirà en ensalada russa de llagostí amb els seus renyes, terrina de bacallà amb goles i salsa marinera, pinya natural, assortiment nadalenc i raïm de la sort. En el menjar d'any nou, el menú que degustaran els pacients ingressats és Welington d'espinacs amb panses i rul·lo de cabra, secret de porc a la planxa amb mussolina de piquillos i parmentier, i pastís de whisky.

Finalment, el dia de Reis, el menjar consistirà en arròs cremós de fongs, bladers i carabassa, pit de titot amb salsa de taronja i pastís tiramisú.

El menú de Nit de Nadal a l'hospital de Requena consistirà en ensalada especial, sopa de Nadal, salmó amb bladers i crema de creïlla i per a postres mousse de xocolate i dolços nadalencs. El menjar del dia de Nadal està previst que els pacients degusten un menú compost d'ensalada valenciana, entremesos especials, pit de titot farcit de pernil amb guarnició de verdures i profiterols.

El sopar de Nit de Cap d'Any se servirà ensalada tropical, crema de marisc, galta en salsa amb creïlles parisien, pastís de formatge amb nabius i dolços nadalencs. I per al menjar d'any nou està previst que els pacients degusten ensalada d'any nou i crema de carabassa i dacsa, arròs a banda i flam casolà.

Finalment, el dia de Reis el menú consistirà en ensalada d'endívies, entremesos, paella valenciana de pollastre i conill i tortell de Reis.

A l'hospital de Xàtiva, el sopar de Nit de Nadal consistirà en ensalada de canonges i tomaca cherry i crema de marisc, galtes parisien amb xampinyó sencer, semifred de llima i assortiment de dolços.

El menjar de Nadal consistirà en ensalada de fruita seca i caldo nadalenc amb pilota, cuit de Nadal i pastís tiramisú. En Nit de Cap d'Any està previst servir còctel de marisc i crema de boletus, medallons ibèrics amb prunes seques, profiterols de nata amb xocolate calent i raïm de la sort i el dia d'any nou, el menjar consistirà en ensalada de fruits i crema d'espàrrecs bladers, cuixa de polit amb milfulls de creïlla, pastís de formatge i nabius.

Finalment, el menjar del dia Reis els pacients ingressats degustaran ensalada marinera i crema d'espàrrecs blancs, corder guisat amb salsa d'ametla i carabassa i per a postres copa de xocolate i nata..

Arxivat a:

Destacats